Posvađali se oko parkiranja, pa potegli nož

Dalibor Štrbac (45) iz Banja Luke osuđen je u Okružnom sudu u ovom gradu na tri godine zatvora za pokušaj ubistva Mile Radetića kojeg je nožem ubo u grudni koš.

Predsjednik Vijeća Zorica Baroš na izricanju presude Štrbcu pojasnila je da je sud uvažio sve dosadašnje dokaze i svjedočenja zbog čega je umjesto pet godina optuženom izrečena ublažena kazna zatvora.

Optuženi Štrbac dužan je na plati 667 KM za krivični postupak kao i 300 KM sudskog paušala.

Pokušaj ubistva Radetića desio se 25. novembra 2022. godine u ulici Ilije Garašanina kada su se Štrbac i Radetić posvađali oko parkiranja na parking prostoru zdravstvene ambulante Lazarevo. Prema optužnici Štrbac je nakon prepirke prvo odgurnuo, a zatim nožem ubo Radetića u grudni koš. Nanio mu je tešku tjelesnu povredu opasnu po život, piše Glas Srpske.

Cijeli ovaj slučaj snimile si kamere obližnjeg video nazora i kako tvrdi tužilaštvo na snimcima se vidi kada Štrbac napada i ubada nožem Radetića. Na tom snimku se vidi da dva vozila staju jedno pored drugog te da iz jednog izlazi čovjek, kako tvrdi tužilaštvo to je bio Radetić, koji ide do gepeka i iz njega uzima nešto.

Tada iz drugog vozila izlazi druga osoba, po tvrdnji tužilaštva optuženi Štrbac, te prilazi Radetiću i dolazi do naguravanja i sukoba. Vještak tužilaštva neuropsihijatar Slobodan Stanković ranije je utvrdio da je optuženi u vrijeme počinjenje krivičnog djela bio u stanju reaktivne afektivne napetosti sa sadržajem gnjeva srednje-jakog intenziteta.

Vještak je istakao da je njegova sposobnost da shvati značaj djela i upravlja postupcima bile su smanjene, ali ne i bitno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79