Potjernica za Banjalučaninom zbog spolnog zlostavljanja 14-godišnje kćerke

Istragu o ovom slučaju vode Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i PU Banja Luka, ali iz ovih institucija nisu željeli detaljnije komentarisati slučaj.

Banjalučka policija raspisala je potjernicu za ocem 14-godišnje djevojčice iz Banje Luke, a koji se sumnjiči za spolno zlostavljanje kćerke.

On se, kako nezvanično saznajemo, trenutno nalazi na privremenom radu u jednoj susjednoj zemlji, a nakon prijave slučaja, te pretresa i otvaranja istrage, nije bio dostupan policijskim organima.

Istragu o ovom slučaju vode Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i PU Banja Luka, ali iz ovih institucija nisu željeli detaljnije komentarisati slučaj.

– Službenici PU Banja Luka postupaju po zaprimljenoj prijavi u saradnji sa nadležnim organom socijalnog staranja, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Preduzet ćemo sve neophodne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku RS, a uzimajući u obzir pozitivne međunarodne i domaće propise, zbog zaštite djeteta nismo u mogućnosti iznositi detalje istrage – kazala je portparolka PU Banja Luka Marija Markanović.

Prijavu o incestu podnijela je škola koju pohađa 14-godišnjakinja, a koja se, prema saznanjima iz istrage, prvo povjerila školskoj drugarici.

Spolno zlostavljanje je navodno trajalo mjesecima prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments