Potresna ispovijest Aldinovog oca: “”Igrali su PlayStation, nakon čega je moj sin upucan”

16-godišnji dječak Aldin Matić, inače uzoran sportista, preminuo je u Sarajevu nakon teških povreda zadobijenih 27. decembra 2023. godine kada je njegov vršnjak pucao iz puške šmajser.

lako zvanični izvještaj iz policije kaže da su povrede nastale tako što se metak odbio o zid, a potom teško ranio nesretnog Matića, porodica tvrdi kako ima nalaz koji govorio da je dječaku pucano direktno u leđa, te da ima tri prostrijelne rane.

“Ušutkali su Aldinov glas, ali ne i Aldinovu snagu. Neka Aldinova smrt bude buđenje za sve nas”, “Porodica tuguje, Tužilaštvo miruje”, “Nećemo naći mir ni sa najvećom kaznom. Tijelima smo tu, ali dušom praznom. Uz pravdu i istinu stojimo kao jedno.

U našim srcima Aldine ti živjet ćeš vječno.”, “Pravda za Aldina”, samo su neke od poruka sa transparenata prisutnih.

Građani Zenice se okupili i traže istinu o misterioznoj smrti dječaka Aldina (16)

I ovaj put porodica Matić tvrdila je kako su brojni dokazi u ovom slučaju sakriveni.

“Igrali su PlayStation, nakon čega je moj sin upucan rafalom u leđa. Imali su dovoljno vremena da sve naštimaju. Skinuli su kamere. Sve se prvo naštimalo pa pozvala policija.

U bolnici smo vidjeli da naš sin ima rane po rukama koje ranije nije imao. Jasno nam je sve, oni su njega vukli niz stepenice”, ponovio je otac Zoran Matić, piše 072info.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79