Potresna ispovijest Alme: “Prijavljivala sam nasilnika muža policiji, Tužilaštvu ali niko ništa. Slobodno se kreće!”

Potresna ispovijest Alme: “Prijavljivala sam nasilnika muža policiji, Tužilaštvu ali niko ništa. Slobodno se kreće!”


Redakciji portala Crna-Hronika javila se Alma Velagić koja kaže da godinama pokušava dobiti zaštitu od sistema ali da nju i njeno troje djece ne želi zaštiti ni država, ni kanton, ni policija kao ni Tužilaštvo.

Dobijala je prijetnje svakodnevno od svog bivšeg muža. Kako kaže, ne prođe niti jedan dan da se on ne javi sa nekom novom prijetnjom.

“Završit ćeš kao Nizama”

“Bila sam s djecom u Sigurnoj kući. Te godine, sačekao me je u mraku i davio, bacio na travu i provalio u stan u kojoj su bila naša djeca kako bi uzeo nož da završi šta je počeo.

Sve se to izdešavalo pored policijske stanice jer se tu stan i nalazio ali njima je trebalo vremena da dođu. Žalosto je to što njega svi znaju po kriminalnim djelima. Bio je u zatvoru, bježao preko ograda, svi znaju koliko je opasan. Možda baš zato, treba policiji vremena da dođu na lice mjesta. Ko će ga znati” – govoril Alma Velagić za naš portal.

Prijavila sam ga više puta svima. Niko ništa po mom slučaju nije učinio. U zadnje vrijeme preko TikToka dobivam prijetnje da ću zavšiti na nekom brdu kao Nizama. Ja se sama borim za naše tvoje djece. Sistem nije na strani samohrane majke, jer on i dalje slobodno hoda.

Tukao me je i zlostavljao godinama. Tražila sam zaštitu, ali niko je nije pružio. Ostala sam sama i nezaštićena s troje djece. Moja djeca zaslužuju život s majkom, a ne ne daj Bože u nekom Domu. Imam još sada ovu djecu i za njih se borim – kaže Velagić koja i danas strahuje od Edisa Zukića.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija