Potresna ispovijest majke: “Držim umiruće dijete na rukama! Tražila sam helikopter da ga voze!”

Majka Alisa Ilić, sa svojom malenom Milicom nalazi se na Pedijatrijskoj klinici KCU u Sarajevu, gdje već danima čekaju da malena djevojčica uđe u operacionu salu ali to se ne događa.

“Potpisala sam, ujutro je operacija. Kasnimo ali neću gubiti nadu nek ona meni preživi da bježimo kući. Ali nažalost više joj ne prognoziraju šansu za drenažom vanjskom, već će čitav život nositi pumpicu u mozgu koja je sprovedena u stomak da se drenira na taj način.

Moje su dijete uništili ponos, doktorska gordost i nacionalizam.

Ne samo zbog pumpice vec zbog sistemske upale svih organa zbog vraćanja kući tri puta iz bolnice Visoko. Febrilnog dijeteta dok nije palo u septični sok.
Doktor koji ga je uništio nije se počešao ni da nazove da pita kako je, a nakon njega ova koja se “zadala” baš se zadala. Dijete mi zbog nje ima pritisak na mozak pola cm više.

Dokle Bože zaista budi precizan s munjom.
Sram vas bilo sve državo zdravstvo i fondu na vašu dušu, no nemate je. A što je najgore nagovorili ste me da ne potpišem u petak nego rekli budite mirni majko.
Majke nemojte da im vjerujete ništa, to su ubice.” – izjavila je Alisa Ilić

Ali malena Milica nije operisana.

“Milica je danas iz sale vraćena na odjeljenje. Rečeno je da je s njom trebao da dođe anesteziolog a ne tehničar što nama nije rečeno, pa ni doktorici.

Ovo je ljudi prešlo svaku mjeru i svaku granicu. Meni je dijete od jučer u bolovima. Cijelu noć vrišti. Držim poluumiruće dijete na rukama. Vraćaju mi ga iz sale. Ovo je kraj krajeva!

Obratila sam se kabinetu Željke Cvijanović i tražila helikopter da ga voze, gdje god znaju da ga voze. Ovo je dijete greškom došlo u ovu situaciju.

Ukoliko nam ne izađe u susret i ako ovo dijete umre. Zaista ja neću garantova za posljedice. Kao što sada ne mogu garantovat šta će moj muž uraditi sada kada su nas vratili iz sale. Dijetetu je porasla glava za 1 centimetar. Nikoga ne zanima što će moje dijete postati biljka. To nikoga nije briga više!

Ovo je prešlo svaku granicu ljudskosti, dostojanstva bezobrazluka. Bukvalno nemam riječi više!

Dijete nije jelo, isušeno je. Dijete su jučer boli 20 puta da joj nađu venu, sva je modra. Ovo što se desilo nama, ne daj Bože da se ikome desi.

Napravit ću takav haos. U Bosni i Hercegovini zbog ovog slučaja, ako se ovo dijete ne operiše, napravit ću takav haos da će se zaboraviti Gavrilo Princip! Oprostite mi, ne da sam van sebe, ovo je kraj krajeva. Nemam dalje! – izjavila je Alisa Ilić piše Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79