Potresna ispovijest majke iz Zenice: “Moj sin je teško bolestan. Primorana sam s njim ležati 24h. Na stolici”

Potresna ispovijest majke iz Zenice: “Moj sin je teško bolestan. Primorana sam s njim ležati 24h. Na stolici”


Portal Crna-Hronika donosi vam potresnu ispovijest majke koja sa svojim sinom leži na Kantonalnoj Bolnici u Zenici. Pošto je dječak rođen sa teškom bolešću u bolnici se nalazi već duže vrijeme.

Njegova majka je primorana sa njim ležati i po cijeli dan i po cijelu noć. Ali na maloj, crnoj stolici. – piše Crna-Hronika.

“Pišem vam u nadi da ćete objaviti moj tekst. Naime ja sam majka dječaka koji je rođen sa teškom bolešću mikrocefalijom*. Trenutno se nalazimo u bolnici već duže vrijeme.

Htjela sam da javnost pročita i vidi stanje u Kantonalnoj bolnici Zenica. Pošto je moj sin posebno dijete i teško bolestan, primorana sam da ležim s njim u istoj sobi. Kako bih bila uz njega 24 sata to jest noć provedem na stolici.

Druge žene koje su tu uz svoju djecu spavaju na stolici za koju uredno plate. Da ne pišem o posteljinama i neuslovima i tako dalje. Imamo jedan toplomjer na odjelu a ja sam na izmaku snaga.

Ne znam kome da se obratim više za pomoć. Najpotrebnije bi nam bilo trenutno da imamo aspiratore, tlakomjere, oksimetare,  inhalatore.

Sestre na odijelu i doktori pomažu maksimalno, ali uslovi su katastrofalni. Mislim da bi se sadašnja vlast trebala pobrinuti da bar imamo normalne uslove u borbi za liječenje naše djece.

U nadi da ćete objaviti moj tekst ja vam se zahvaljujem, i srdačno pozdravljam, majka iz malodobrnog dječaka iz Zenice – izjavila je ogorčena čitateljica portala Crna-Hronika iz Kantonalne bolnice u Zenici čiji identite je poznat redakciji portala.

 

*Mikrocefalija se prevodi kao “mala glava”. Mikrocefalija ukazuje da je obim glave deteta manji u odnosu na uzrast, pol, visinu, rasu i gestacijsku starost. Prisustvo mikrocefalije podrazumeva i postojanje malog mozga (mikroencefalija), jer je rast lobanje prvenstveno uslovljen rastom mozga.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija