Potresna ispovijest oca mladića Jovana (19) koji je pretučen dok je čekao taksi

Moj Jovan je kolateralna šteta nečega što se dešava već duže vrijeme – priča otac 19-godišnjeg Jovana Janjića koji je brutalno pretučen 13. marta oko tri sata ujutru.

Četvorica maloljetnika (17) koji su nanijeli Jovanu teške tjelesne povrede pod sumnjom za djelo ubistvo u pokušaju uhapšeni su, a sudija Višeg suda u Novom Sadu u svojstvu sudije za maloletnike odredio im je pritvor do 30 dana.

Kako je potvrdio otac Pera Janjić, njegov sin je brutalno pretučen kada je sa djevojkom čekao taksi u Bačkoj Palanci.

– Jovan je bio sa djevojkom u Bačkoj Palanci, a na klupi su čekali taksi, kada su im prišla dvojica. Pitali su ga da li je on Trivo, a kada je rekao da nije, domunđavali su se među sobom i otišli. Nije prošlo pet minuta, oni su se vratili sa još dvojicom. Krenuli su bez riječi da ga biju krvnički motkama i štanglama, toliko snažno da je pao u nesvijest – priča vidno potreseni otac.

Kako navodi, djevojka njegovog sina je odmah pozvala Hitnu pomoć, a ubrzo je na lice mjesta došla i policija.

Srećom, napadači su vrlo brzo privedeni.

– Ne znam tačnu hronologiju događaja, jer nisam želio da opterećujem ni Jovanovu djevojku, ona je takođe pod velikim stresom. Jovan se ne sjeća detalja, posljednje čega se prisjećao jeste da je oko 1 sat noću sa djevojkom bio u kafiću. Napada se uopšte nije sjećao. Bio je potpuno dezorijentisan, tek polako dolazi sebi – navodi Pera Janjić.

Prema njegovim riječima, sa Jovanom se kratko čuo, a stalno je na vezi sa ljekarima i prati njegovo stanje.

Srećom, njegova djevojka nije fizički povrijeđena, ali je pretrpjela veliki stres i strah, pa je stalno u komunikaciji sa njenim roditeljima.

– Do mene dolaze različiti detalji, bio bih neobjektivan kada bi ih iznosio bez rezerve. Tako sam čuo da je i taksista prilazio mjestu gdje su moj sin i djevojka čekali vozilo, ali da je ostao na distanci kada je vidio napad na Jovana – kaže Pera Janjić.

Članovi navijačke grupe?

Prema riječima oca pretučenog mladića, po svemu sudeći se radi o pripadnicima takozvane navijačke grupe “Familija” koja širi strah i trepet u Bačkoj Palanci, ali i okolnim mjestima.

Ipak, kako navodi, ne može sa sigurnošću ništa da tvrdi, jer nije imao uvid u njihove članske karte, pa da optužuje bez rezerve.

– Roditelji trojice od četvorice mladića koji su napali Jovana zvali su me, izražavajući kajanje za čitav događaj. Ne mogu ništa da kažem niti da budem dovoljno objektivan. Neka pravosuđe radi svoj posao, to je sve što mogu da izjavim – navodi.

Kako kaže, ovo nije prvi slučaj da se dešavaju napadi i krvave tuče, a priželjkuje da njegov sin bude posljednji koji je to doživio, u šta, ipak čisto sumnja.

– Jovan je student prve godine fakulteta i sportista. Nema nikakve veze sa bilo kakvim navijačkim grupama niti je ranije dolazio u bilo kakve sukobe. To je ono što mogu odgovorno da tvrdim. Napad na njega se dogodio, a isto veče bilo je i pucnjave u nesporednoj blizini, jednostavno ovdje je postalo opasno izaći na ulicu – kaže zabrinuti otac.

Svi se sjećaju napada i u samoj Gajdobri, ali i u Bačkoj Palanci koji su potresli javnost.

Da je riječ o opasnoj grupaciji potvrđuje i komšinica porodice Janjić koja je šokirana što je tako fino i dobro dijete kao što je Jovan nemilosrdno pretučeno.

– Ne znam da li je ta navijačka grupa kriva za ovo što se desilo Jovanu, ali znam da su cijelu Gajdobru zavili u crno, kao i okolna mjesta. Tako su prije dvije godine u blizini naše ulice pretukli jednog mladića. Sada cijela Gajdobra tuguje zbog ovoga što se dogodilo Jovanu – iskrena je komšinica.
Prije dvije godine sličan slučaj

Riječ je o slučaju koji se dogodio 25. avgusta 2021. godine kada su trojica mladića napali i brutalno pretukli 16-godišnjaka u Gajdobri.

Tada je takođe otac napadnutog mladića rekao da njegov sin izvukao deblji kraj ni kriv ni dužan, te da se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Pretučeni 16-godišnjak proveo je tri dana u bolnici, a zadobio je teške tjelesne povrede – polomljen nos, rashekotine na licu, brojne podlive, kao i tri slomljena zuba.

Izgrednici su uhapšeni između ostalog zahvaljujući snimku sa nadzornih kamera, jer je pretučeni mladić tvrdio da nije prepoznao napadače.

Kroz Gajdobru su se tada šetali sa motkama, bilo ih je 14 od kojih su trojica napali 16-godišnjaka.

Nepune dvije godine nakon ovog incidenta, nedjelju na ponedjeljak napadnut je Jovan Janjić koji je prema riječima njegovog oca van životne opasnosti, ali ima unutrašnje krvarenje mozga, slomljena mu je jagodična kost i zatvoreno mu je oko.

– Doktorka mi je navela da je sva sreća da je preživio, jer da ga je neki od nasilnika udario samo dva milimetra sa lijeve strane bilo bi koban po njega. Jako mi je teško da ga gledam u takvom stanju, ali samo neka je živ. Moram da istaknem da je policija brzo reagovala i da su napadači na Jovana uhapšeni, a djelo koje im se stavlja na teret je pokušaj ubistva. Na pravosudnim organima je svaki dalji korak – priča vidno potrešeni otac za Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79