Potresna ispovijest taksiste iz Sarajeva: Kapo ima štelu u MUP-u. Pretukao me je a onda ga je moj otac upucao

Nakon objavljenih video klipova nelegalnog taksiste Sejdina Kape, ne stišavaju se reakcije javnosti zbog očiglednih kršenja zakona ovog auto prevoznika. Dok čekamo reakciju službenika MUP-a KS, za portal Crna-Hronika govorio je Eldad Gagula zvani Dado, član Udruženja Sarajevo Taxi, koji je više puta do sada imao više šuta verbalnih ali i fizičkih okršaja sa Kapom.

Cijeli slučaj, kulminirao je višestrukim ranjavanjem Sejdina Kape, a evo kako je sve počelo.

Sve je počelo 07.10.2020. godine kada su divlji prevoznici pretukli Eldada Gagulu ispred Pošte u Sarajevu piše Crna-Hronika.

– Unakazili su ga, krv mu je potekla iz ušiju… Iako teško povrijeđen, uspio je radio vezom javiti kolegama da je pretučen. Došli smo prije policije, ali su napadači već pobjegli. Ovo nije prvi put da nasrću na naše kolege, koje uredno uzmiruju sve obaveze prema državi – ispričao je jedan kolega pretučenog taksiste tada za Avaz.

“Lično sam imao težak konflikt sa dotičnim Kapo Sejidinom. Napadnut sam prije dvije godine ispred Pošte na Željeznickoj stanici.- počinje svoju ispovijest za Crnu-Hroniku Eldad Gagula član Udruženja Sarajevo Taxi.

Dovukao sam momka invalida koji me je zamolio da mu pomognem prilikom ulaska u Poštu jer ima problema sa govorom. Tada sam prvi put primjetio Kapo Sejidina i još 3 momka za koje sam poslije saznao da su isto tako divlji taxisti koji obavljaju nelegalan taxi prevoz na lokalitetu grada Sarajeva. Dok sam bio u pošti sa momkom kojem sam pomagao, dotični gospodin i njegovi prijatelji su iskoristili priliku i ne znam iz kojih razloga, izgrebali tupim predmetom moje vozilo, pri čemu sam po izlasku iz Pošte vidio da mi alarm svira. Pozvao sam policiju i prijavio jer imaju kamere na obližnim objektima. Nakon sedam dana sam opet došao sa istom mušterijom da podigne paket iz Bh. Pošte i primjećujem iste osobe na identičnoj lokaciji. Zamolio sam muškeriju da sjedi u autu kako mi ne bi opet oštetili vozilo a ja ću otići i podići njegov paket. – priča Gagula za portal Crna-Hronika.

“Šta ima paša, i pesnicama me počeo udarati”

Pri izlasku iz vozila Kapo Sejdin kreće u mom pravcu govoreći: “Šta ima paša i udara me u predjelu glave, obaraju me na pod i zadaju udarce, pri čemu Kapo sve vrijeme traži nož od nekoga i udara me nožem u predjelu desne strane u rebra pri ćemo zadobijam teške tjelesne povrede. Probija mi plučnu maramicu i lomi rebro desno pri ćemu mi nanosi još teških tjelesnih povreda. Nakon nekog vremena nakon što su me divljački isprebijali, pozvao sam Hitnu pomoć i policiju. Hitno sam smješten na Torokalnu hirurgiju gdje sam ležao 8 dana.

Osuđen je na godinu dana iza rešetaka.

Konstantno sam 2 godine dobivao prijetnje, uvrede od strane Kapo Sejdina ali nisam reagovao. Pustio sam na nadležni organi rade svoj posao. Sve do 27.4. 2022. godine kada je cijeli slučaj ekskalirao vatrenim obračunom u centru grada.

Dotični Kapo dolazi na štand moga oca Fadila te mu upućuje prijetnje. Parkirao je svoje vozilo na Taxi štand kod Vijećnice, tačno iza vozila mog oca, izašao iz kombija sa nožem u ruci govoreći: “Sad ću i tebi da je*em mater.”

Sarajevski taktista se javio nakon što je upucan u vrat i noge: Čekali su da izađem iz zatvora da bi me ubili

Moj otac ga je upozoravao da mu ne prilazi, ni njemu ni njegovom vozilu. Bojeći se za svoj život, Fadil Gagula, moj otac, izvaodio je vatreno oružje za koje je posjedovao dozvolu od strane MUP-a Kantona Sarajevo i u samodbrani pucao na Kapu. Jednim metkom ga je pogodio u desnu nogu a prilikom pada još jedan metak ga okrznuo po vratu. Isti dan je pušten na kućno liječenje isti dan je dao izjave za medije. – priča Eldad Gagula za portal Crna-Hronika.

Kapo kaže da je mjesecima upozoravao policiju da mu Gagula prijeti i da su samo “čekali da izađe iz zatvora da bi ga ubili”. – Prijavljivao sam da mi prijeti, prijavljivao sam da mi prijeti njegov sin kojem je država dala oružje. Prije godinu sam imao konflikt sa njegovim sinom na Željezničkoj stanici u Sarajevu, kada sam mu u samodbrani nanio povrede – priča Kapo. – Gagula je tada odmah rekao da će me ubiti. Rekao je kada izađem iz zatvora da će da me “izrešeta”. Taj momak sa kojim sam imao konflikt je također pred više ljudi govorio da će da me “izrešeta” – rekao je Kapo. (izjava za Avaz 28.4.2022.)

Eldad i Fadil Gagula

Moj otac Fadil i ja, Eldad na dnevnoj bazi dobijemo prijetnje preko drugih osoba. On ih šalje. Mi sve uredno prijavimo MUP-u Kantona Sarajevo. Naše udruženje, čiji smo članovi i ja i moj otac, Udruženje Sarajevo Taxi, konstantno se obraća policiji MUP-a KS i Kantonalnoj inspekciji za napade na naše kolege. Čak mogu potvrditi da dotični Kapo ima neke rodbinske veze u MUP-u KS Stari Grad, te da mu pružaju zaštitu i da ga štite.

Već je jednom bio priveden od strane MUP-a KS Stari grad za nelegani transport migranata. Čak njih 12 je pronađeno u njegovom kombiju. Na slikama, možete vidjeti kako ležerno stoji sa policijom. Takva nam je država. – završava svoju ispovijest za portal Crna-Hronika Eldad Gagula.

Oglasili se iz Sarajevo taxi: “Riječ o “divljem taksisti” koji blati ugled ovog grada ali i ostalih časnih i poštenih taksista

Podsjećamo, danas su se oglasili ispred Udruženja Sarajevo taxi koji su odbacili bilo kakvu vezu sa Sejdinom Kapom, i potvrdili da su više puta kontaktirali MUP KS i inspekcije zbog dotičnog “divljeg” vozača.

“Javljamo Vam se iz Dispečerskog centra Sarajevo taxi-ja a povodom teksta pod naslovom “Taksista pravi haos po Sarajevu: Zasto MUP KS ne reaguje?”.

Prije svega naglasili bismo da osoba navedena u tekstu nije član našeg Udruženja i na istog smo bezbroj puta upućivali prijave MUP-u te slali razne dopise i ukazivali na probleme koje dotična osoba pravi u saobraćaju, strankama ali i našim vozačima. Također i Inspekciju smo upoznali o tom vozaču jer zbog istog smo u više navraata imali problema, tako što je naplaćivao astronomske cijene i potkradao mušterije, te su oštećeni vjerovatno misleći da je riječ o našem članu pozivale Dispečerski centar i iskazivale nezadovoljstvo.

S obzirom na to da je riječ o “divljem taksisti” koji blati ugled ovog grada ali i ostalih časnih i poštenih taksista, a i uz pomoć Vaših čitatelja i dokaza iskreno se nadamo da će Vas članak ponunkati nadležne da reaguju na pravi način.” – izjavili su za Crnu-Hroniku iz Sarajevo Taxija.

(VIDEO) Taksista pravi haos po Sarajevu: Zašto MUP KS ne reaguje?

Podsjećamo šta su sve zabilježili čitatelji portala Crna-Hronika.

Mnogi se pitaju, zašto MUP KS ne reaguje?

Krenimo redom. Prvi video klip nastao je 6.8.2022. godine na najprometnijoj cesti u glavnom gradu Bosne i Hervegovine piše Crna-Hronika

Kako se vidi u video klipu nesavjesni vozač kombija marke VW, prvo ulazi u jednosmjernu ulicu, prelazi preko 4 trake, penje se na tramvajske pruge, te nastavlja svoj pravac vožnje prema centru grada. Vozilo marke VW registracijskih oznaka J21-0-375

Drugi događaj zabilježen je samo 2 dana poslije (8.8.2022. 17:15) na Ilidži kada je prvo upravljao istim vozilom marke VW na pješačkoj stazi pa onda nasrnuo na pješake koji mu se nisu htjeli skloniti.

“Zašto MUP KS ne reaguje ako ima tablice, video klipove i ostali sadržaj koji će upućivati na prekršioca zakona Kantona Sarajevo – pitaju se građani Sarajeva.”

Ministarstvo kantona Sarajevo se još uvijek nije oglasilo povodom ovih nemilih događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79