Potresna ispovijest Tanje iz BL: Prvo sam napadnuta od kolege, a onda sam dobila otkaz

Potresna ispovijest Tanje iz BL: Prvo sam napadnuta od kolege, a onda sam dobila otkaz


Donosimo vam još jednu potresnu ispovijest taksi dispečerke taksi vozila iz Banjaluke, koja tvrdi da je prema njoj izvršena nepravda od strane poslodavca koji joj je dodijelio otkaz.

Kako Tanja G. tvrdi, na nju je fizički nasrnuo, sad već bivši kolega Velimi S.

Kako doznaje portal Crna-Hronika, Tanja je samohrana majka koja se borila da prehrani sebe i svoje dijete. Pored kolege, ogorlena je i na gazdu Bel Taksija koji nije stao u njenu odbranu, već joj je uručio otkaz.

Kako doznajemo ispred Udruženja “Radnički pokret” Tanji je dodijeljen besplatni advokat kako bi svoju pravdu potražila i na Republičkom sudu. Ovu informaciju potvrdio da nam je Dražan Pejaković ispred navedenog udruženja.

Pročitajte Tanjinu ispovijest.

Poštovanje, oglašavam se sa problemom i nepravdom koja mi je nanesena po drugi put.

Molim da mi date savet. Znači zaposlena sam u Bel taxiju od novembra mjeseca. (ugovor se produžavao na tri mjeseca pa sada na mjesec)

Jučer u toku mog radnog vremena sam napadnuta od “kolege” vozača sa pretnjama da mi je posljednja opomena i da će me likvidirati u tom smislu, zatim je u roku 2 minuta došao na radno mjesto (na koje nema pravo da bilo ko dolazi tj. dispečerski centar).

Nisam smela otvoriti vrata ali sam ih otvorila tresući se. Nije me udario ali je ponovio pretnju. ( A da napomenem napadnuta sam zbog toga jer gospodin nije mogao da nađe adresu za koju se sam javio na licitaciju da ide. Od mene kao radnika je dobio i naziv ulice i broj, šta sam ja onda kriva. Jedino sam možda trebala sjesti u kola i naći mu ja putnika.

Da stvar bude još gora prijetnje je upučivao na radni tasi kanal gdje svi vozači čuju i niko nije odreagovao. Nazvala sam čefa i rekla da nisam dobro da mi je pozlilo od pretrpljenog straha, također i dvojicu kolega.

Niko mi nije došao. Ostala sam do kraja svoje smjene gdje se poslije trebao održati već unapijred dogovoreni sastanak. Bila sam pod lijekovima ali i dalje se nisam osjećala dobro. Ni tada niko nije stao uz mene kao radnika.

Posle toga sam završila na Hitnoj sa visokim pritiskom gdje su mi doktori pružili prvu pomoć, dali inekciju za smirenje i lijek pod jezik zbog pritiska koji nikad nisam imala. Od straha za sebe i svoju bezbijednost otišla sam u policijsku stanicu da prijavim dotičnog gospodina sa kojim je policija išla da obavi informativni razgovor.

Elem šta se dešava dalje, danas je moja noćna smjena po rasporedu i šef me nazvao i rekao da ne dolazim više na posao, jer sam zvala policiju i to im nije odgovaralo, zamislite..

Njima nije odgovaralo a gdje sam ja u svemu tome!? Gdje da se radnik zaštiti pa bar ljudskom riječju . NE JA SAM DOBILA OTKAZ!!!

E sada javno pitam i odgovorno tvrdim i dajem obećanje za sve što sam doživjela da neću stati. Jedino ako me ubiju ali i tad će neko nastaviti i bar će se znati ko je i šta učinio.

Ima mnogo tu stvari koje su protiv zakona ,recimo plata minimalac i daju je na banku a mi moramo vratiti to preko, za šta imam i dokaze i svjedoke. Ja kao samohrani roditelj i podstanar sam radila pa bilo gdje da mogu da prehranim svoje dijete i majku.

Znači ako neko ima savjet i način da mi se javi i pomogne mi bila bi zahvalna a ako ne ja svakako idem do kraja. Odustati neću. Sud i advokati neka rade svoj posao.
Znači napadnuta na poslu i još otkaz zbog toga!!!?

Znam da živimo u zemlji gdje skoro pa da nema nikakvog zakona ali do ovih mjera je zaista za svaku osudu. Hvala svima unaprijed.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija