Potresna ispovijest za CH: “19-godišnju Arnelu na pješakom prelazu udario pijani vozač”

Potresna ispovijest za CH: “19-godišnju Arnelu na pješakom prelazu udario pijani vozač”


Portal Crna-Hronika nažalost puna je vijesti o saobraćajnim nesrećama u kojima bahati, mladi i nesavjesni vozači gaze pješake, djecu, doktore na pješačkim prelazima, trotoarima, cestama.

Kao ribe, uhvate ih, uslikaju i puste nazad u svoje životno stanište.

Poslije ispovijesti porodice nastradale 20-godišnje Lejle koja je ubijena na pješačkom prelazu na Ilidži, o tome možete čitati ovdje, portalu Crne-Hronike javila se 20-godišnja Arnela Bečić koja je na sreću uspjela preživjeti kobni dan. Tog jutra krenula je sa sestrom na posao.

15.10.2022. godine pamtit će cijelog života.

Za volanom je bio 20-godišnji Rijad Pašić piše Crna-Hronika. Tog dana ovaj 20-godišnji mladih imao je je 2.8 promila alkohola u organizmu.

 

Potresna ispovijest za CH: I naša Lejla (20) je preminula od ubice vozača. On je slobodan…

“Teška je situacija uopšte pričati o nesreći a ne još doživjeti istu. Sa svojih 19- godina sam nastradala u nesreći u oktobru mjesecu.

Vozača je vozio u suprotnoj traci brzinom od 100 km/h u alkoholiziranom stanju. Nalazila sam se na pješačkom prelazu, a on nije ni reagovao na moje zeleno svjetlo. – počinje svoju priču za portal Crna-Hronika Arnela Bečić.

Prošla sam kroz težak period, ne samo ja već i cijela moja porodica i prijatelji dok sam bila u komi bez svijesti par dana i ostatak mjeseca u bolnici. Srce mi je bilo stalo i borili su mi se za život. Dvije operacije, povreda karlice, hematom na glavi i ozlijede po tijelu.

Ostala sam puna ožiljaka i trajnih posljedica i to ne samo fizičkih nego i moje psihičko stanje je narušeno a strah o kojem ne smijem ni da pričam.

Dan danas imam traume kada prelazim semafor i mislim da će ostati kroz cijeli život

Suosjećam se sa nesrećom koja s e desila na Marin Dvoru. Saučešće porodici od Azre Spahić i njoj neka je lahka zemlja i ostalim curama koje su povrijeđene želim brz oporavak.

Neka Bog bude na vašoj strani! – izjavila je Arnela Bečić za portal Crna-Hronika.

Foto: Avaz – 15.10.2022.

Šta kaže MUP KS?

Dana 15.10.2022.godine u 06.20 sati na kolovozu raskrsnice ulica Put mladih muslimana – Urijan dedina, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom je od strane putničkog motornog vozila marke „Škoda Fabia“, registarskog broja E74-J-164, kojim je upravljao vozač P.R. rođen 2002.godine iz Sarajeva, došlo do udara i obaranja na kolovoza pješaka B.A. rođena 2003.godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješak B.A. Povrijeđenoj ukazana prva ljekarska pomoć i konstatovane teške tjelesne povrede na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem koji su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ F BiH (teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 332. KZ F BiH (ugrožavanje javnog saobraćaja), slobode je lišen vozač P.R., nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija