Potresni detalji tragedije u Hrvatskoj: U autu izgorjela braća stara 19 i 12 godina?

Dvije za sada nepoznate osobe poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći u četvrtak, 14. septembra, kasno popodne na lokalnoj cesti na području Lupoglava (Hrvatska), saopštila je u petak Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila oko 17.45 sati kada je nepoznati vozač automobila renault clio, pulske registracije, vozeći na lokalnoj cesti od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu, prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz rub trotoara.

Nakon ovog sudara, automobil se odbio od stabla i sletio niz padinu, pri čemu je izbio požar. Vatrogasci su odmah stigli na mjesto nesreće, ali nažalost, automobil je u potpunosti izgorio. Tijela su pronađena unutar vozila.

Hitna pomoć iz Buzeta odmah je stigla nakon prijave nesreće.

Iako je portal Jutarnji nezvanično saznao da se radi o dvojici braće iz Lupoglava, identitet žrtava još uvijek nije potvrđen od strane istarske policije. Zbog ekstremnih uvjeta, tijela su pretrpjela značajnu štetu, što će zahtijevati DNK analizu radi identifikacije žrtava.

Policijski službenici obavili su uviđaj, a nadležna državna advokatica naredila je obdukciju tijela radi utvrđivanja uzroka smrti, kao i vještaćenje vozila.

Policija nastavlja utvrđivati okolnosti nesreće te raditi na utvrđivanju identiteta poginulih osoba koje su pronađene u vozilu, naveli su iz istarske PU.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79