Potresno pismo iz Zenice: “Plačem i tužna sam. “Mali porodični dom” se zatvara

Potresno pismo iz Zenice: “Plačem i tužna sam. “Mali porodični dom” se zatvara


Redakciji portala Crna-Hronika javila se ogorčena Zeničanka koja je sa javnosti morala podijeliti informaciju iz svog grada. Kako kaže, ovo je loša informacija za sve dobre ljude u Zenici.

Mali porodični dom se zatvara?

Javne ustanove Dom porodica Zenica pod nazivom Mali porodični dom je alternativni servis za smještaj djece bez roditeljskog staranja van institucije. Ovaj dom koristilo je više od 12 stanara školskog uzrasta a o njima su se brinuli veći tim vaspitača, osoblja ali i komšija koji su svakodnevno sa njima provodili divne trenutke. Kako kažu ova ustanova na ovoj lokaciji se zatvara.

Plačem i tužna sam..mala raja iz Dom porodica Zenica “Mali porodični dom” Margita (zatvara se), sele djecu u Dom porodica Crkvice. Svako dijete iz ovog doma bilo je kao u većoj porodici.

Iz ovog doma djeca su završavala srednje škole pa i fakultete. Nisu rentabilni..treba da se preuredi dom u nešto..što.. Svi znaju da je ovaj dom bio humaniji od doma u Crkvicama, da su ovdje djeca i bila sretnija i zadovoljnija. Djeca znaju dobro za razliku između ova dva doma.

Molim ako ko može pomoći da djeca i dalje ostanu u Dom porodica Radakovo da pomognu.” – poslala je anonimno pismo ogorčena Zeničanka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija