Potresno pismo iz Zenice: “Plačem i tužna sam. “Mali porodični dom” se zatvara

Redakciji portala Crna-Hronika javila se ogorčena Zeničanka koja je sa javnosti morala podijeliti informaciju iz svog grada. Kako kaže, ovo je loša informacija za sve dobre ljude u Zenici.

Mali porodični dom se zatvara?

Javne ustanove Dom porodica Zenica pod nazivom Mali porodični dom je alternativni servis za smještaj djece bez roditeljskog staranja van institucije. Ovaj dom koristilo je više od 12 stanara školskog uzrasta a o njima su se brinuli veći tim vaspitača, osoblja ali i komšija koji su svakodnevno sa njima provodili divne trenutke. Kako kažu ova ustanova na ovoj lokaciji se zatvara.

Plačem i tužna sam..mala raja iz Dom porodica Zenica “Mali porodični dom” Margita (zatvara se), sele djecu u Dom porodica Crkvice. Svako dijete iz ovog doma bilo je kao u većoj porodici.

Iz ovog doma djeca su završavala srednje škole pa i fakultete. Nisu rentabilni..treba da se preuredi dom u nešto..što.. Svi znaju da je ovaj dom bio humaniji od doma u Crkvicama, da su ovdje djeca i bila sretnija i zadovoljnija. Djeca znaju dobro za razliku između ova dva doma.

Molim ako ko može pomoći da djeca i dalje ostanu u Dom porodica Radakovo da pomognu.” – poslala je anonimno pismo ogorčena Zeničanka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79