Potvrđena optužnica protiv Boris Gučanin Gazibarića: Pijan skrivio nesreću u kojoj je poginuo 12-godišnji dječak

Boris Gučanin Gazibarić

Snovi Imrana Pašalića, učenik VI-a razreda i perspektivnog sportiske iz Zenice su ugašeni. Preminuo je u 12-godini života, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno.

Nesreća se dogodila u 5:55 ujutro, kada je Imran krenuo na sportsko takmičenje u Posušju sa svojim trenerom Ishakom Skopljakom koji je teško povrijeđen. U njihovom Peugeotu nalazile su se još dvije djevojčice, Emela i Sajra Oparić sestre koje su također teško povrijeđene piše Crna-Hronika

Vozač Audija uhapšen je po nalogu dežurne tužiteljice Tužilaštva SBK-a. U krvi je imao preko 1,35 promila alkohola. Njegovo ime je Boris Gučanin Gazibarić saznaje portal Crna-Hronika.

Boris je uspio izbrisati sav sadržaj sa društvnenih mreža, sve slike i sve postove. Ostao mu je samo motiv kojim se životno vodio: “Nisam još ni osnovnu završo a ti me pitaš za srednju školu”.

Potvrđena optužnica protiv vozača koji je skrivio smrtonosnu nesreću u Novom Travniku

Ovo je vozač Audija: “Boris se vraćao iz kafane, a Imran išao na sportsko takmičenje”

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona dana 29.08.2023. godine podiglo je optužnicu protiv B.G.G. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Predmetna optužnica potvrđena je od strane Kantonalnog suda u Novom Travniku dana 31.08.2023. godine.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 10.06.2023.godine u jutarnjim satima, dovodeći se u alkoholizirano stanje sa koncetracijom alkohola u krvi od 1,35 promila, postupio suprotno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, tako što se vozilom sa saputnikom u vozilu oštećenim uključio u javni promet u pravcu Novog Travnika, pa kada je oko 05,50 sati u Novom Travniku, općina Novi Travnik, krećući se magistralnim putem M16.4 iz pravca Bugojna u pravcu Novog Travnika i prilazeći raskrižju magistralne ceste M16.4 sa lokalnim putem za mjesto Pečuj s desne strane i priključnim putem za gradsku zonu Novog Travnika s lijeve strane, iako je prometnim znakom na tom dijelu puta brzina ograničena na 50 km/h, te iako je znao da se približava raskrsnici nije vozio sa povećanom opreznošću već je nastavio kretanje nedozvoljenom brzinom od 102 km/h u zoni u kojoj je zbog raskrižja prometnim znakom ograničena brzina do 50 km/h, te nije vozilo držao u kretanju na desnoj kolovoznoj traci gledano u njegovom pravcu kretanja, zbog čega je u samoj raskrsnici ostvario direktan kontakt prednjim desnim dijelom svog vozila sa prednjim desnim dijelom vozila marke Peugeot kojim je iz suprotnog pravca upravljao oštećeni I. S. dozvoljenom brzinom od 50 km/h, sa saputnicima u vozilu oštećenima, od kojeg udara te odbačaja vozila Peugeot jedno malodobno lice smrtno stradalo, dok je dvoje malodobnih lica zadobilo teške tjelesne povrede, te saputnik u vozilu optuženog zadobio lake tjelesne povrede.

U optužnice je postupajuća tužiteljica predložila Sudu da se prema optuženom izrekne mjera bezbjednosti zabrana upravljanja prijevoznim sredstvom „B“ kategorije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79