Gaši je od posljedica mučenja umro nekoliko dana kasnije
Potvrđena optužnica protiv Demir Emila: Sa Jasminkom Hetom mučili starca kako bi mu oteli veću količinu novca

Potvrđena optužnica protiv Demir Emila: Sa Jasminkom Hetom mučili starca kako bi mu oteli veću količinu novca


Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Demir Emila zbog razbojništva i nanošenja lakih tjelesnih povreda.

Tereti se da je dana 05.05.2018. godine, na području općine Novo Sarajevo, zajedno sa ranije osuđenim Heto Jasminkom, došao do kuće vlasništva Gaši Ćazima, znajući da isti u svojoj kući posjeduje veću količinu novca i vatreno oružje-pištolj, gdje su u hodniku zatekli oštećenog Hodžić Elvisa, koji je u to vrijeme izvodio molerske radove, te istog fizički napali.

Elvis Hodžić je prilikom fizičkog napada zadobio više lakih tjelesnih povreda.

Nakon toga, optuženi su ušli u prostoriju u kojoj se nalazio oštećeni Ćazim, te od istog zatražili da im preda pištolj, novac i zlato, te kada Ćazim to nije učinio, istog su fizički napali, udarajući ga stisnutim pesnicama po glavi i tijelu, vežući mu stolnjakom ruke na leđima, a potom upotrebom šarafcigera zadali Gaši Ćazimu na desetine udaraca, ubodnih i reznih rana, u predjelu glave i tijela, nakon čega su izvršili premetačinu stvari u prizemlju i na spratu navedene kuće, kojom prilikom su uzeli i prisvojili novac i određene predmete koje su pronašli, nakon čega su se dali u bijeg.

Gaši je od posljedica mučenja umro nekoliko dana kasnije.

Optuženi Emil Demir je nakon počinjenja krivičnog djela bio nedostupan organima gonjenja više od 4 godine. Nakon lišenja slobode po međunarodnoj potjernici i provedenog ekstradicionog pritvora iz Republike Moldavije, optuženi je početkom juna ove godine sproveden u prostorije KPZ Sarajevo, gdje se i sada nalazi u pritvoru.

Saizvršilac Heto Jasminko ranije je osuđen na jedinstvenu kaznu od 9 godina i 6 mjeseci robije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija