Potvrđena optužnica protiv Gorana Banjca za prijetnje sutkinji banjalučkog Osnovnog suda

Potvrđena optužnica protiv Gorana Banjca za prijetnje sutkinji banjalučkog Osnovnog suda


Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Banjca zbog ozbiljnih prijetnji upućenih sutkinji banjalučkog Osnovnog suda nakon izricanja presude u predmetu protiv njega.

Prema optužnici, Banjac je krajem aprila na ročištu u krivičnom predmetu prijetio sutkinji koja ga je proglasila krivim za tjelesnu povredu, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje tuđe imovine te mu izrekla kaznu od jedne godine zatvora.

Banjac je nakon presude uputio ozbiljne prijetnje sutkinji riječima:

“Jesi li normalna, znaš li da ćeš sada imati problema sa mnom, ti si budala, ti si privremena sudija na dvije godine, znam sve o tebi, znam da si iz Rogatice, znam za Doboj, ti nisi nikakva sudinica, nećeš više raditi, ti si osudila mene, a meni je nanijeta šteta, ti ćeš imati problema sa mnom, ja ću se sa tobom obračunati.”

Nakon što mu je sutkinja saopćila da može izjaviti žalbu na presudu i pozvala ga da potpiše zapisnik, Banjac je odbio i nastavio s prijetnjama. U optužnici se navodi da je, uprkos upozorenjima sutkinje i prisutnog sudskog policajca da se smiri i napusti kancelariju, Banjac nastavio s prijetnjama, što je kod sutkinje izazvalo osjećaj straha i ugroženosti za njenu sigurnost.

Ova optužnica naglašava ozbiljnost situacije i prijetnji upućenih pravosudnim službenicima, te podvlači potrebu za zaštitom njihovog integriteta i sigurnosti tokom obavljanja dužnosti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija