Potvrđeno da je Mehura Handanović likvidiran sa leđa, MUP USK putem Interpola obavijestio hrvatsku policiju

Potvrđeno da je Mehura Handanović likvidiran sa leđa, MUP USK putem Interpola obavijestio hrvatsku policiju


Mehura Handanović, 55-godišnjak iz sela Vikići kod Bihaća koji je navodno umro prirodnom smrću 31.oktobra u susjednoj Hrvatskoj u mjestu Sadilovac, općina Rakovica, u Karlovačkoj županiji, likvidiran je iz vatrenog oružja, saznaje naš portal.

Sumnjiva smrt Mehura Handanovića: “Pokušali sakriti da je likvidiran vatrenim oružjem”

Za sada nepoznati ubica pucao je i usmrtio ga sleđa.

Handanović je, kako saznajemo, radio na farmi muznih krava Promilk u Sadilovcu i navodno umro 31.oktobra u 9,20 sati.

Ljekar u Karlovcu konstatirao da je Mehura Handanović umro prirodnom smrću. No, na traženje porodice na Odjelu patologije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću danas je urađena obdukcija i utvrđeno je da je 55-godišnji Handanović likvidiran iz vatrenog oružja.

Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK, potvrdio je za Avaz da je Interpol Hrvatske obaviješten o rezultatima obdukcije.

– Prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva USK, na Patologiji su bili prisutni naši policijski službenici zbog obdukcije tijela navedene osobe. Sačinjeni su određeni zapisnici te je, putem Interpola, a prema nalogu tužioca, obaviještena policija u Republici Hrvatskoj. To su radnje koje smo mi završili kao policija. S obzirom na to da se to desilo u Republici Hrvatskoj, mi nismo ništa dalje poduzimali što se tiče istrage. Svi zapisnici će biti dostavljeni policiji Republike Hrvatske – kazao je Dželalagić.

Ostalo je nepoznato kako mrtvozornik u Hrvatskoj nije uočio povredu od vatrenog oružja na leđima te će se ovog puta morati provesti nova istraga.

Prema pisanju portala „Normala.ba“, Handanović je 14 godina radio na farmi muznih krava „Pro Milk“, koja je ranije bila u vlasništvu KIM-a, odnosno „Dukata“. Svakog dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Mehura je bio porodičan čovjek i nije bio sklon sukobima. Osim ožalošćene porodice, supruge, sina, dvije kćerke i ostale rodbine, u ožalošćene je upisan i kolektiv firme „Pro Milk“.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija