Potvrđeno pisanje CH: Haris Haračić dobio jedinstvenu kaznu od 30 godina iza rešetaka

Potvrđeno pisanje CH: Haris Haračić dobio jedinstvenu kaznu od 30 godina iza rešetaka


U Kantonalnom sudu Tuzla završeno suđenje Harisu Haračiću optuženom za ubistvo i pokušaj ubistva supružnika Džuzdanović u Teočaku.

Kako saznaje portal Crna-Hronika Haris Haračić dobio je 30 godina robijen zbog likvidacije supružnika Džuzdanović.

Mladić je kriv po obje tačke optužnice. Na čitanju presude nije bio prisutan optuženi kao ni njegov branitelj Bakir Hećimović kao ni porodica Haračić.

Haris Haračić, mladić koji živi samo nekoliko stotina metara dalje, pri povratku kući iz noćnog provoda, napravio je krvavi pohod u kući Muje i Hajrije Džuzdanović.

“Moja majka Hajrija nije imala sreću kao ova Hajrija. Nisu imali oružje da se brane protiv monstruma u svojoj kući”

Kantonalni sud u Tuzli dana 14. jula 2023. godine u predmetu broj 03 0 K 020961 21 K donio je presudu koju je javno objavio protiv optuženog

HARAČIĆ HARISA, sa ličnim podacima navedenim u spisu,

kojem je zbog krivičnog djela – Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka a) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u odnosu na oštećenu Đ.H., u sticaju sa krivičnim djelo – Ubistva iz člana 166. stav 2. tačka a), u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u odnosu na oštećenog Đ.M., izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30 (trideset) godina.

Ova presuda nije pravomoćna, jer optuženi ima pravo izjaviti žalbu na donesenu presudu.

(FOTO) Ovo su supružnici Džuzdanović koje je Haris Haračić usmrtio dok su spavali

Mujo Džuzdanović (78) iz teočanskog naselja Mrazovići preminuo je u utorak od povreda zadobivenih 23. decembra prošle godine kada ga je u porodičnoj kući napao komšija Haris Haračić (22).

U Haračićevom krvavom pohodu iste večeri je preminula Mujina supruga Hajrija (72) piše crna-hronika Optuženik se branio amnezijom. Dao je izjavi u policiji poslije zločina. Sam se ukopao. I sam vještak A. Kučukalić je potvrdio da je monstrum uračunljiv. Da nema amneziju. Isti vještak koji je rekao i za Alisu Mutap.” – izjavio je izvor portala CH.

Optuženi je 23. decembra 2020. godine provalio u porodičnu kuću ovog starijeg bračnog para i nasilničkom ponašanjem supružnicima nanio 54 ozljede rane oštrim predmetom po glavi, licu i cijelom tijelu.

Potresna ispovijest Nermine Džuzdanović kojoj je komšija ubio majku i oca: Prepoznala sam ubicu u svojoj avliji

73-godišnja Hajrija Džuzdanović je od zadobijenih povreda preminula slijedeće jutro u UKC Tuzla a njen 78- godišnji suprug Mujo Džuzdanović je kasnije izgubio bitku za životom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija