Potvrđeno za CH: Ovo je muškarac koji je namjerno i svjesno pregazio životinju!

Na video klipu koji je navodno snimljen danas, jasno se vidi kako vozač traktora namjerno prelazi preko životinje, koja nakon toga ostaje nepomično ležati na cesti.

Prema informacijama iz JP Veterinarska stanica Gračanica doznajemo da je pas još uvijek živ, ali trpi ogromne bolove. Danas će biti urađen rengen, te će se znati kako dalje postupiti u liječenju i da li će pas izdržati u ovoj bitci.

Službenik Policijske stanice Gračanica nam je kazao da je slučaj u proceduri nakon brojnih prijava kako sugrađana tako i udruženja. Osoba koja je počinila ovaj čin bit će saslušana, te će se izuzeti svi snimci i vrši se kriminalistička obrada.

Udruženje za zaštitu životinja poručuje da se na ovome ne smije i neće završiti.

(VIDEO) Pas kojeg je pregazio traktor je ipak ŽIV!

Policija je identifikovala vinovnika ovog gnusnog čina. Iz Udruženja “Ruka za šapu” potvrdili su da je vozač Sanel Mujačić a nezvanično saznajemo da je ista osoba traktorom uništavala ogradu svom komšiji.

– Obavili smo uviđaj, identifikovali počinioca krivičnog djela kojeg je kantonalna tužiteljica okvalifikovala kao krivično djelo mučenje i ubijanje životinja. Mi ćemo M. S., uz izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje – rekli su iz policije.

Nesvakidašnji prizor dogodio je u zaseoku Brda u blizine šume Tukovi na području Gračanice. Naime prvo je došlo do verbalne rasprave, a zatim i tuče između A.O. rođenog 1963. godine i S.M. rođenog 1978. godine.

Nakon fizičkog obračuna S.M. je sjeo u traktor i odvezao se ispred porodične kuće A.O. nakon čega je srušio kamenu ogradu, oštetio lim na garaži kao i dva rezervoara, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK

Samo u BiH: Traktorom srušio ogradu komšiji nakon svađe (VIDEO)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79