Požar na području Konjica i dalje aktivan, vjetar otežava gašenje

Požar na području Konjica i dalje aktivan, vjetar otežava gašenje


Požar koji je prije nekoliko dana zahvatio šire područje Konjica, iako je prema posljednjim informacijama lokaliziran, i dalje predstavlja prijetnju, potvrdio je za Klix.ba pomoćnik gradonačelnika u službi za civilnu zaštitu Grada Konjica Husejin Hodžić.

Iako je požar uz pomoć kiše i helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u subotu lokaliziran, on je i dalje aktivan, a vremenski uslovi mogli bi otežati njegovo gašenje.

“Trenutno smo u obilasku terena, a požar je i dalje aktivan. Otprilike je slično stanje kao što je bilo i u subotu. Međutim, vjetar je počeo puhati i vatra bi mogla otići prema gustoj borovoj šumi što bi predstavljalo dodatni problem”, rekao je Hodžić za Klix.ba.

Podsjetimo, pored pripadnika vatrogasnih jedinica s područja Konjica, požar gasi i helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji je od jučer u Hercegovini gdje, pored Konjica, gasi požare i u Čitluku i Čapljini.

Najveća šteta od požara trenutno se bilježi na području Konjica gdje je prema preliminarnim informacijama vatra zahvatila više od 20 hektara šume čime je nanesena velika šteta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija