Požar se proširio kod Žepča: Vatrogasci traže pomoć

Požar se proširio kod Žepča: Vatrogasci traže pomoć


Zbog šumskog požara koji se proširio u blizini Brezovog polja, Profesionalna vatrogasna jedinica Žepče zatražila je intervenciju helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje iz zraka.

Požar je izbio 14. jula 2024. godine, a vatrogasci iz Profesionalne vatrogasne jedinice Žepče i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žepče odmah su izašli na teren.

Radnici Šumarije Žepče su informirali vatrogasce da je područje minirano te da je prije deset godina jedna osoba smrtno stradala od eksplozije mine, što je onemogućilo gašenje požara.

Iako je kiša u međuvremenu ugasila požar, tri dana kasnije požar se ponovo aktivirao i proširio na područje koje nije pod minama, zahvativši veliku površinu.

Šumarija Žepče, odgovorna za gašenje šumskih požara, zatražila je 30. jula pomoć od Profesionalne vatrogasne jedinice Žepče.

Vatrogasci su ponovo izašli na teren, ali zbog konfiguracije terena i vjetra u noćnim satima, požar se opet proširio.

Stoga je Profesionalna vatrogasna jedinica Žepče odlučila zatražiti pomoć Oružanih snaga BiH, uključujući angažiranje helikoptera za gašenje požara.

Iz Vatrogasne postrojbe Žepče navode da su uputili zahtjev za pomoć Oružanim snagama BiH i čekaju odgovor.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija