Požar u Nacionalnom parku Sutjeska i dalje bjesni: Četiri helikoptera u akciji, stiže pomoć iz Srbije

Požar u Nacionalnom parku Sutjeska i dalje bjesni: Četiri helikoptera u akciji, stiže pomoć iz Srbije


Šumski požar u Nacionalnom parku “Sutjeska” nastavlja izazivati zabrinutost, dok četiri helikoptera već djeluju na gašenju vatrene stihije.

Dva helikoptera Helikopterskog servisa RS i dva helikoptera Oružanih snaga BiH trenutno su u akciji, a dodatna podrška stiže iz Srbije, koja je nakon odluke Vijeća ministara BiH odlučila poslati još dva helikoptera s većim kapacitetima za gašenje požara.

Željko Stojanović iz Republičke uprave Civilne zaštite izjavio je da se svi resursi usmjeravaju na savladavanje požara, koji je označen kao najveći i najopasniji u Republici Srpskoj.

Iako još nije došlo do potpune katastrofe, visoke temperature i suhi zrak povećavaju rizik od širenja vatre.

Borba s požarom traje neprekidno, a u akciji, osim helikoptera, sudjeluju ekipe civilne zaštite, vatrogasci i radnici Nacionalnog parka. Požar se širi na šumskom području Gornje bare – Siljevica, na lijevoj strani kanjona rijeke Sutjeske, dok se očekuje dolazak helikoptera iz Srbije kako bi se požar lokalizirao i stavio pod kontrolu.

U Republici Srpskoj aktivna su još četiri požara, uključujući one u Bileći i Doboju, koji su pod nadzorom, ali i dalje zahtijevaju intervencije. Uprkos uspješnim vatrogasnim intervencijama, situacija u NP “Sutjeska” i dalje izaziva najveću zabrinutost.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija