Požar u Staračkom domu izazvan cigaretom: Pušenje bilo dozvoljeno osobama s demencijom

Požar u Staračkom domu izazvan cigaretom: Pušenje bilo dozvoljeno osobama s demencijom


Sinoć oko 19 sati, požar je zahvatio starački dom “Milidom lux” na Zvezdari, odnoseći živote dvoje ljudi, M. I. (82) i D. P. (92), dok je petoro povrijeđeno. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je uzrok požara bila upaljena cigareta, s obzirom na to da je, navodno, pušenje bilo dozvoljeno osobama s demencijom.

Ostaje sjenka nad tragedijom jer je vlasnik doma, Željko Sibinović, hapšen ranije zbog sumnje u stavljanje opojnih droga u promet. On također ima evidenciju kontakata sa pripadnicima različitih kriminalnih grupa, prema neimenovanom izvoru.

Podaci iz policijskog sistema ukazuju da je Željko Sibinović hapšen 2017. godine zbog sumnje u trgovinu drogom, ali postupak protiv njega nije vođen, a razlog tome nije poznat.

Osim toga, dom je ranije bio meta napada kada je bačena bomba u njegovo dvorište, uzrokujući veliku materijalnu štetu.

Porodice žrtava izražavaju bol i tugu zbog gubitka svojih najmilijih, dok je jedan član porodice istakao zabrinutost zbog dozvole pušenja za osobe s demencijom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija