Poznat termin dženaze nastradalom radniku Omeru: Preminuo u Njemačkoj kad je krenuo na posao

Poznat termin dženaze nastradalom radniku Omeru: Preminuo u Njemačkoj kad je krenuo na posao


Redakcija portala Crna-Hronika obavijestila je čitatelje o tragediji koja se desila u Njemačkoj u kojoj je nastradao radnik iz Bosne i Hercegovine.

Preminuo je 40-godišnji muškarac Omer Delihasanović iz Sarajeva. Omer je bio građevinski radnik koji je preminuo na putu prema poslu od posljedica srčanog udara. Nastradali Omer nije bio prijavljen kod poslodavca, odnosno radio je na “crno” kako bi zaradio što više novca za svoju porodicu. Za ovog građevinskog radnika kolege imaju samo riječ hvale ali i komšije i svi oni koji ga poznaju.

Omerova supruga je nezaposlena, i sa njihovo dvoje djece, od koje jedno pohađa prvi a drugo pet razred osnovne škole, živi u skromnom domu u sarajevskom naselju Vraca.

Transport Omerovog tijela prema Sarajevu obavlja se danas. Dženaza namaz će se obaviti u subotu 07.1.2022. godine ja mezarju Kuti – Sokolac. Prijevoz je obezbijeđen ispred Vijećnice sa polaskom u 10:30h do mezarja i nazad.

Iza nastradalog omera ostala je supruga Lejla, kćerka Merjem, sin Bilal, majka Mevlida, brat Mirsad i ostala mnogobrojna porodica, rodbina, prijatelji i komšije.

Pokrenut apel za pomoć porodici Delihasanović: “Na njihovu sudbinu i kamen bi zaplakao”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija