Poznati detalji brutalnog napada na oca i sina: Sjekirom polupali namještaj

Braća Dejan D. i Vedran D. osumnjičeni da su upali u kuću u Potkozarju i povrijedili domaćina i njegovog sina, a sjekirom polupali namještaj i vrata u kući.

Sve se desilo na pravoslavni Božić u večernjim satima i prvo su napali domaćina u kući kojeg su teško povrijedili, a zatim su napali i njegovog sina kojem su nanijeli lakše povrede. Braća su kako je pojasnio  izvor polupala i namještaj i stolariju u kući. Motiv ovog napada nije saopćen kao ni da li se napadači i žrtve poznaju.

Teško povrijeđenom domaćinu je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok je njegov sin lakše povrijeđen.

Iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale, osumnjičenih saopćeno je da im je ovaj slučaj prijavljen 7. januara u 22.20 sati.

  • Prijavljeno je da su dva nepoznata muškarca ušla u kuću i sjekirom oštetili vrata i namještaj u kući. Potom su fizički napali oštećenog i njegovog sina nanijevši im tjelesne povrede- navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Dodaje se da je policija efikasnim radom identifikovala počinioce ovog napada i izvršila nad njima kriminalističku obradu.

  • Zbog napada su privedena lica  D. i V.D. kojima se na teret stavlja da su počinila krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, tjelesna povreda i teška tjelesna povreda-rekli su u policiji, piše Srpskainfo.

Istakli su da je o cijelom slučaju obaviješteno Okružno javno tužilaštvu u ovom gradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79