Poznati novinar Ivica Puljić tvrdi: ‘Dragan Čović na pragu izricanja sankcija iz SAD-a’

Poznati novinar Ivica Puljić tvrdi: ‘Dragan Čović na pragu izricanja sankcija iz SAD-a’


Ivica Puljić, novinar Al Jazeere, javno se oglasio na društvenoj mreži X.com, iznoseći informaciju da su bile pripremljene sankcije SAD-a za Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a Bosne i Hercegovine.

Puljić navodi da je povod za ove sankcije projekt južne plinske interkonekcije, a da su razlozi dublji, uključujući korupciju, povezanost s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske, te eventualne veze s Rusijom i nacionalizam.

“Dragan Čović je na korak od američkih sankcija. Povod je južna plinska interkonekcija, a razlozi su dublji – korupcija, povezanost s Dodikom i moguće Rusima, nacionalizam …”

Sankcije su, prema Puljićevim tvrdnjama, bile spremne i trebale su biti nametnute prije Nove godine, ali je odlučeno probati još jednom.

Podsjetimo da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, ranije potvrdio pritisak iz SAD-a na Dragana Čovića u vezi s projektom južne plinske konekcije.

Ova najava sankcija iz Washingtona dodatno pojačava napetosti oko spomenutog projekta i povezanosti političkih lidera u Bosni i Hercegovini s različitim interesima i partnerima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija