Poznati trener Cicko otkrio detalje malverzacije u Taekwando savezu: “Koristi svog sina da pridobije publiku”

Poznati trener Cicko otkrio detalje malverzacije u Taekwando savezu: “Koristi svog sina da pridobije publiku”


Gzim Nući zvani Cicko, poznati spotrski trener iz Bosne i Hercegovine otkrio je nove detalje malverzacija u Taekwando savezu Bosne i Hercegovine za portal Crna-Hronika

“Spinovanje i klevete”

Njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

Prije svega želim da kažem da se ne rado javljam da demantujem ali jednostavno niko od nas prozvanih ne može ostati imun na klevete koje je napisao o nama Haris Husić.

Ne znam odakle tolika potreba za dramom i uplitanje Nedžada u sve ovo jer se ne sjećam da je njega iko spomenuo negdje, i on nije upitan kao naš najbolji taekwondoista. Tako da stvarno ne vidim potrebu ali znam da gospodin Husić hoće od sebe da napravi žrtvu i koristi svog sina da pridobije široki auditorijum iako sve ove priče nemaju nikakve veze sa njim. No dobro (fin plan).

Kao prvo osvrnuću se na Vašu izjavu da dolazim iz krim miljea.Imate stalno potrebu da mene gurate u negativan kontekst ali moram da vam kažem da sam ja dijete ovog grada i moji su prijatelji od “portira” do ministara i ne stidim se nijednog! Ako aludirate na nešta drugo samo ću Vas podsjetiti da kao odgovorno lice kluba svake godine vadim potvrdu o NE KAŽNJAVANJU ,jer inače ne bih mogao aplicirati na Javne Pozive. Ali znam da o tome ne znate ništa. Naučit ćete, život je pred vama.

 

Uporno zagovarate priču sa svojim “pajdašima” kako Ibrahim Kolja i ja dolazimo iz ITF (neolimpijskog)i da sam ja neki “padobranac” (jer tako opisujete moj povratak u TKD).Pa samo da vas podsjetim, da je taj isti Ibrahim Kolja prvi u BIH sa Zvezdanom M. i Abidom S. otvorio prvi WT klub a ja sam bio među prvim učenicima davne 1987 godine,kada ste vi Harise Husiću bili ja mislim u osnovnoj školi i igrali se ispred kuće klikera sa vršnjacima.
Ovo je bio vaš demant na text koji je izašao u Crnoj Hronici?! Iskreno, vi niste demantovali ništa.
A niste Harise Husiću jer nemate argumenata da se odbranite pa ste upleli sina u priču iako njega niko ne pominje.Sve što ste napisali su rezultati djece iz vašeg kluba plus dodali još jedno 10-tak medalja koji nemaju veze sa vama i na to kažete “toliko o nepotizmu”? Još uvijek se svi pitamo šta ste htjeli da kažete ili dokažete.

Malverzacije u Taekwondo savezu BiH: Ko je koristio pečat, i ko je uzimao 30% od sponzorskih ugovora?

O kriminalu u savezu neću, biću kratak jer nije mjesto.Ima tužilaštvo koje vodi istragu i oni će najbolje na kraju svima nama objasniti.Ja želim da pokažem samo jednu od odluka saveza javnosti tek malo da vide samo o čemu se radi, a napominjem da je ovo samo jedna od odluka koje su donesene kada su čuli da SIPA vrši istražne radnje.Naime radi se o odluci da se članovima IO WT TKDS BIH isplati naknada za rad od sredstava koje TKDS BIH WT dobije od Javnih Poziva i to 30% ukupne vrijednosti +retroaktivno i za 2022. Strašno!
Ovo ko je osmislio treba mu dati “orden”!

Nući Erol, moj sin da vas podsjetim već ste ga jednom ove godine oštetili,svjesno i namjerno niste dali šansu da ode na Svjetsko u Bakuu iako je sve kriterije zadovoljio i bio bolji od Dinke Šegedina na okupljanju reprezentacije kad su radili borbu.

Imate lični animozitet prema meni, Ok poštujem,pa ni vi meni niste simpatični ali djeca se NE diraju.

Tada smo prešutili ,ali sada se desilo nešto što niko ko ima imalo karaktera i morala ne bi dozvolio da mu rade.Jedan od trenera reprezentacije Mladen Ristić mi je rekao da ste vi rekli na sastanku trenera reprezentacije da se ime Erol Nući NE SMIJE spomenuti kao mogući izbor i da je odluka došla od vrha saveza zbog mog navodnog konflikta sa savezom.
Erol Nući je Državni Prvak BIH 2023 i proglašen za najboljeg seniora, Prvak je Kupa BIH, što su osnovni kriteriji za reprezentaciju dok se Dinko Šegedin ne pojavljuje na našim takmičenjima iako nemate nikakav sporazum potisan s njim,tačnije,dužan je da učestvuje.

Tabela koja je pravno jedino validna kaže da ako nisi učestvovao na najmanje dva Državna turnira nema reprezentacije.Ali oni ne poštuju tu tabelu pa smo se sad vodili pravilima koje je lično postavio Haris Husić . Sve nelegalno naravno.

U drugom dijelu sezone koju ste rekli u dopisu nama trenerima da ćete jedino računati, Erol ima osvojene tri medalje,dvije bronze i jedno srebro.Jedna bronza je osvojena na G-2 turniru (vrijedi duplo u odnosu na G-1) što ga i postavlja na 59. mjestu na Svjetskoj Rank listi.Bio na više turnira od Dinke Šegedina,više bodova od njega osvojili i kola prošli ali dzabe, vi ste odlučili da se on ne smije spomenuti.U svim zadatim parametrima je ispred Dinke a to što se on vama možda ne sviđa ne smije uticati na reprezenztaciju! NAŠOJ djeci koja zasluže mora se dati šansa jer u protivnom,u pravu ste bili, moći ćemo gledati velika takmičenja samo na TV ali ne što ne zaslužujemo Harise nego što nam ne dozvoljavate.

U prevodu, može sve i da nisi prvak države i da imaš manje bodova i da budeš u slabijoj formi samo ako si dobar sa Harisom Husićem.Tako da ne klevetajte Husiću.

Ovo nije prvi put da kršiš pravila,znao si Raifu Ahmiću čovjeku koji je osvojio prvu evropsku medalju za BIH reći da “dok sam ja selektor nikad ti sina neću pozvati u reprezentaciju”iako je Rijad zaslužio i bio prvak ali NE, nisi ga pustio da ide na Svjetsko Prvenstvo iako mu je bila zadnja godina juniora.I tako, ima more primjera.

Reci nam zašto su ti mnoga djeca pobjegla iz kluba kao na primjer Dzejna Hamzić, to nam objasni,ne kukaj!? Znaš li zasto je Ira Grgić prestala trenirati?Reći ću ti da ne razmišljaš,ubio si je u pojam!

Objasni zašto još nisi isplatio nagradu Sadmiru Habiboviću osvojenu 2020 godine (15 000KM)? ”Čudiš” se odakle priča o narkomaniji i zašto je Njegovan preporučio da to riješimo i da sve testiramo pa i nas trenere.Evo, pokazat ću ti jedan od dokaza.

Šta bi ti pomislio Harise da vidiš ovakav post na FB našeg najboljeg sudije koji je pored tebe i glavni trener Novog Grada? “pitam za druga”

Star je ovaj post par godina ali nikome nije promakao.O ovim stvarima i mnogim drugim se priča iza ćoškova ali sam ja jedan od onih, znate,sa petljom,kojeg ne možete kupiti ni ucijeniti kao što radite sa pojedinim trenerima i spreman sam boriti se do kraja za PRAVDU. Naravno, samo sa argumentima,kojih priznaćete Vama baš fali.Skoro da ih nemate nikako rekao bih.

Tako da, čekam vaš zvanični odgovor na moju žalbu, poslije koje ću sigurno podići krivičnu prijavu protiv vas za diskriminaciju,zloupotrebu položaja,trgovinu uticajem! I da, za one koje nisu znali ,mi smo i pored svega, u razgovoru sa Samirom Šarićem samo tražili tromeč da Erol radi sa Dinkom i ništa više.

Ko pobijedi neka ide. Ne zaslužujemo? Ostaviću čitateljima da procijene sami jer znam kakav će biti odgovor trenerskog tima. – izjavio je Gzim Nući

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija