Poznato koja će firma graditi bazen u Mostaru. Imaju rok od 2 godine

Autor: AAA group

Predsjedavajući Gradskoj vijeća Grada Mostara Salem Marić izjavio je za Faktor da će sutra ili najkasnije prekosutra biti potpisan ugovor sa izvođačem radova u iznosu od oko 11 miliona KM, nakon čega će početi radovi na izgradnji dugoočekivanog olimpijskog bazena u Mostaru.

Samo jedan izvođač prijavio se za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru koji će se graditi na lokciji Južni logor.

Na tender se prijavila hercegovačka firma Hering, a rok žalbe bio je do kraja augusta, tako da se uvođenje izvođača u posao očekuje ovog mjeseca. Rok za izvođenje radova počinje najkasnije 30 dana od dana obostranog potpisa ugovora.

“Budući da se samo jedna firma prijavila, nije se imao ko žaliti. Nakon što potpišemo ugovor, mašine će početi raditi. Do izvođača je koliko će mu trebati da pripremi gradilište”, kazao je Marić.

Mostar se često nalazio na meti kritika svaki put nakon što se mostarska plivačica Lana Pudar okiti novim medaljama i rekordima jer se izgradnja bazena ne vidi. Federalni i gradski dužnosnici pred izbore su se fotografisali na mjestu gradnje bazena s bagerima, ali na terenu se nije ništa radilo.

Vlada Federacije BiH na čelu sa tadašnjim premijerom Fadilom Novalićem je za olimpijski bazen u Mostaru izdvojila 8.000.000 KM. U okviru prve faze radova trebao bi biti izgrađen glavni objekt bazena. Također, ova faza se sastoji i od izgradnje dijela radova hotela koji su funkcionalno dio bazena, kao i izgradnje samih konstrukcija bazena unutar zgrade glavnog objekta, pokrivanje objekta i zatvaranje objekta fasadom.

Maksimalni rok izvođenja radova je 24 mjeseca, a minimalni 18 mjeseci.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79