Stranci u Drveniku, Tučepima i Makarskoj obili sedam BMW-a

Foto: Ilustracija/Tom Kirkpatrick/BMW

Splitska i makarska policija lišila je slobode četiri stranca koji su posljednjih dana na području Drvenika, Tučepa i Makarske organizirano provalili u sedam automobila BMW iz kojih su krali upravljače i druge dijelove.

Nakon što su dobili tri dojave o provalama u vozila na području Drvenika, Tučepa i Makarske policajci su započeli intenzivno kriminalističko istraživanje i prikupljanje dokaza kako bi utvrdili identitet i pronašli osobe koje se dovode u vezu s tim događajima, javlja Hina.

“Zajednički intenzivan rad policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta, Policijske postaje Makarska i Druge policije postaje Split, u prikupljanju informacija i dokaza, te rad na terenu, rezultirao je time da su u nedjelju na području Splita, policijski službenici pronašli i lišili slobode četiri strana državljana kod kojih su pronađeni predmeti koji su otuđeni iz vozila i nad njima je u toku kriminalističko istraživanje”, rekla je Sanja Nazlić iz splitske policije.

Tokom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su 31. augustu na području Drvenika provalili u automobil iz kojeg su ukrali dio upravljača sa zračnim jastukom i kontrolnom tablom. Nakon toga su sutradan na području Tučepa provalili u pet parkiranih osobnih vozila iz kojih su otuđili tri volana, dvije digitalne upravljačke ploče i putni računar, dok su 2. septembra u Makarskoj provalili u BMW iz kojeg su ukrali upravljač.

U toku je kriminalističko istraživanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79