Poznato kome je sinoć u Sarajevu zapaljeno vozilo

Sindikat metalaca FBiH je saopćio da je jučer u večernjim satima zapaljeno vozilo Sindikata metalaca FBiH – Kantonalno povjereništvo Kanton Sarajevo, a u požaru nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta.

“Treba istaći da je događaj paljenja vozila zabilježen snimkom sa lokalne kamere postavljene nedaleko od mjesta događaja. Na snimku se jasno vide dvije osobe koje pripremaju, a zatim i pale automobil. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja, a zbog osnova sumnje o izvršenju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kanton Sarajevo. Ostaju nerazjašnjene okolnosti zbog kojih je počinjeno ovo krivično djelo”, navode iz Sindikata metalaca.

Izrazli su zabrinutost da bi se taj događaj mogao povezati sa određenim aktivnostima Sindikata metalaca Federacije BiH i Kantonalnog povjereništva Kanton Sarajevo, te na taj način prouzrokovati direktno obračunavanje sa sindikalnim povjerenicima, nosiocima aktivnosti Sindikata metalaca na svim nivoima.

Iz Sindikata metalaca su poručili da djeluju u skladu sa svojim opredjeljenjem definisanim unutar zakonskih okvira, Statuta i pravila organizovanja sindikata, te da im na tom putu neće naškoditi ničije prijetnje.

“Naša misija i obaveza jeste borba za očuvanje i poboljšanje uslova rada i života radnika koje zastupamo. Iskreno se nadamo se da će nadležni brzo i efikasno reagovati kako bi se počinioci izveli pred lice pravde, te razriješile nedoumice oko motiva ovog vandalskog čina”, saopćeno je iz Sindikata metalaca Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79