Pravda nakon 15 godina: Goran Talijan pravosnažno oslobođen optužbi za pljačke

Pravda nakon 15 godina: Goran Talijan pravosnažno oslobođen optužbi za pljačke


Banjalučanin Goran Talijan (31) oslobođen je optužbi da je 2008. godine opljačkao sugrađanku Aleksandru Vranješ i prodavnicu u Banjaluci.

Naime, Vrhovni sud Republike Srspke u ovom predmetu odbacio je žalbu tužilaštva kao neblagovremenu a kao pravosnažna ostaje ranije izrečena oslobađajuća presuda Okružnog suda u Banjaluci.

Talijan je prvi put osuđen 2017. godine na dvije i po godine zatvora i tu presudu ukinuo je Vrhovni sud RS i slučaj vratio na novo sudenje pa je oslobođen optužbi. Presuda je opet ukinuta, a Talijan je u ponovljenom postupku u decembru 2019. godine ponovo dobio dvije i po godine zatvora, ali je i to ukinuto i vraćeno na novo suđenje u kojem je oslobođen.

Prema optužnici on je 17. aprila 2008. godine opljačkao Aleksandru Vranješ i prodavnicu “Sarabo” u banjalučkom naselju Starčevica.

Prema optužnici, u ulici Sime Miljuša oteo je ženi torbicu, a ona je štetu procijenila na 160 KM, a potom je iz prodavnice “Sarabo” od radnice prijeteci nožem oteo 350 KM.

U višegodišnjem sudskom postupku odbrana je isticala da je razbojništvo počinila osoba sklona krivičnim djelima koja veoma liči na Talijana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija