Pravda za Dženana Memića će podržati Pravdu za Dženu Gadžun

Roditeljima i porodici djevojčice Džene Gadžun izražavamo saučešće. Iskreno suosjećamo u njihovoj boli. Napisano je ovo na stranici “Pravda za Dženana Memića”.

– Najavili smo već da ćemo podržavati svaku borbu za osnovna ljudska prava, a tu spada i pravo na savjesnu i adekvatnu medicinsku pomoć i liječenje, te da stoga – bez da ikome insinuiramo krivicu za tragičnu smrt malene Džene Gadžun – podržavamo porodicu, te građane u njihovom zahtjevu da se istraže u što kraćem roku svi detalji ovog slučaja. Džena Gadžun – riječi su kojima je iskazana podrška roditeljima malene Džene koja je preminula u nedjelju nakon komplikacija pri operaciji.

Podsjetimo, dženaza djetetu će biti klanjana sutra, u međuvremenu policija, tužilaštvo i inspekcija istražuju kako je došlo do toga da djevojčica završi u komi odnosno da izgubi život.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79