Predizborni skup Fuada Kasumovića i večeras uz koncert narodne muzike i stotine prisutnih

Zenička inicijativa Kasumović Fuad s gradonačelnikom Zenice u glavnoj ulozi i drugu večer zaredom organizovala je predizborni skup gdje su prekršili mjere kriznih štabova s ciljem sprečavanja pandemije koronavirusa.

Skup u Babinskom slivu je organizovan na stadionu “Vrdilo”, a nastupili su i pjevači Mirza i Zijo Šut. S njima je zapjevao i sam gradonačelnik.

Iako je na najavi naglašeno da je potrebno poštovati upute nadležnih organa, držanje socijalne distance uz obavezno nošenje maski, izgleda da je to ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Ovo je drugu noć zaredom kako pomenuta politička opcija organizuje skup koji se protivi svim preporukama i naredbama vezanim za suzbijanje širenja koronavirusa.

Član Kriznog štaba FBiH i pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez posebno se danas osvrnuo se pasivnost državne vlasti te neodgovorno ponašanje političkih stranaka tokom predizborne kampanje.

“Policija dopušta sva moguća kršenja. Nije moguće da oni ne znaju za to, ako mi kao građani sve znamo. Politički skupovi su apsolutno neprihvatljivi i to je najblaže rečeno necivilizirano ponašanje. Životi ljudi su izgleda nebitni, bitni su pojedinci i njihove pozicije i ono što treba da se desi nakon izbora”, poručio je.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79