Predložen pritvor za otmičare Enisa Rezakovića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je Općinkom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora četvorici osumnjičenih za otmicu osuđenika ispred KPZ Sarajevo, potvrđeno je za Avaz.

Kako se saznaje od jednog od branioca osumnjičenih, sjednica na kojoj će biti razmatran prijedlog za određivanje pritvora održat će se večeras, a nakon čega će biti doneseno rješenje.

Podsjećamo, osuđenik Enis Rezaković otet je u četvrtak u prijepodnevnim satima nakon što je pušten na uvjetnu kaznu iz KPZ-a Sarajevo.

Njega je po izlasku iz zatvora čekala ženska osoba R. E., ali su je pretekli otmičari.

Enis nije daleko otišao, jer ga je odmah presreo Jasmin Brajković zvani Deba te prisilio da uđe u Golf na obližnjem parkingu.

Žena je pokušala zaustaviti vozilo u koje su strpali Enisa, ali su je otmičari otjerali uz prijetnje. Ona je odmah alarmirala policiju.

Navodno su ga oteli zbog duga od 20.000 KM te su ga odveli notaru da im prepiše stan, nakon čega su ga pustili.

Enis Rezaković im dužan 20.000 KM, pa ga kidnapovali i odveli notaru da im prepiše stan

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, policija je lišila slobode četvoricu otmičara J. B. (36), M. K (33), A. S. (47) i A. F. (36) locirala na Palama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79