Predsjednica Prekršajnog suda: “Navijači su jaki samo u grupama, a pojedinačno pred sudijom i neku suzu puste iz straha kako će se javiti roditeljima”

Predsjednica Prekršajnog suda: “Navijači su jaki samo u grupama, a pojedinačno pred sudijom i neku suzu puste iz straha kako će se javiti roditeljima”


Olivera Ristanović, predsjednica Prekršajnog suda, ispričala je za medije jednu anegdotu sa suđenja, kada se vozač u teško alkoholisanom stanju zakucao u autobus u kom su bili policajci govorila je i o tome kakvi su navijači kada im se lisice stave na ruke.

Kako objašnjava, veliki broj hapšenja navijača u protekle godine smanjio im količinu posla.

– Sjećam se jednog derbija kada nam je sud ličio na klanicu. Privedeni su navijači koji su kod sebe imali srpove, noževe, sekire…

Mogu vam reći da su oni jaki samo u grupama, a pojedinačno pred sudijom i neku suzu puste iz straha kako će se javiti roditeljima – rekla je Ristanović za Telegraf.rs.

Vozač udario policijski autobus pa im rekao: “Molim te brate, samo nemoj muriju da zovete”

Ristanović je dodala da je teško komentarisati sudijsku odluku jer je sudija samostalan u radu, ali i da se kod odmeravanja kazne posebno cijene olakšavajuće ili otežavajuće okolnosti, a da je sudija dužan da okolnosti koje cijeni obrazloži u presudi. Tako je odnos koji okrivljeni pokažu prema sudu i postupku koji se protiv njih vodi jedan od elemenata koje sudija vrednuje prilikom odlučivanja o kazni:

„Ja sam u obje situacije bila prisutna u sudu, mogu samo iz svog ugla da kažem da nakon dešavanja u Beton hali u sudu nije bilo nikakvih neprijatnosti, bilo je mnogo privedenih lica, ali su se svi ponašali jako pristojno, nije bilo neprimerenog ponašanja, niti bilo kakvih uvreda upućenih na račun suda, što nije bila situacija prošlog jula“, rekla je Ristanović za Blic.

Navijači se pred sudom pristojnije ponašali od učesnika prošlogodišnjih protesta

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija