Predsjednica Vijeća roditelja KS: Roditelji su uznemireni zbog nastavnika

Predsjednica UO Vijeća roditelja Kantona Sarajevo Merima Bečarević rekla je da su roditelji uznemireni zbog informacija koje su se pojavile u medijima povodom povratka nastavnika koji je osuđen za pedofiliju u OŠ “Grbavica 1” te da je sazvan sastanak sa upravom te škole za ponedjeljak.

“Uvijek smo tu za podršku kada su u pitanju naši roditelji, odnosno naša djeca. Ono što do sada znamo jeste ono što smo saznali iz medija. Nakon toga smo putem našeg koordinatora kontaktirali predsjednika Vijeća roditelja OŠ “Grbavica 1” i došli smo do informacije da su roditelji izuzetno nezadovoljni i zbunjeni te da su poduzeli određene radnje kada je u pitanju komunikacija sa upravom škole”, kaže za Avaz Bečarević.

Sivro: Napravili ste pakao od života jednog nastavnika, on je omiljen među svojim učenicima

U ponedjeljak je planirano da se održi sastanak predstavnika roditelja škole “Grbavica 1” sa upravom škole.

“Također, oni su pozvali da neko iz rukovodstva UO bude na sastanku, što ćemo mi uraditi. Sigurno je da razumijemo zabrinutost i određene stavove koje imaju roditelji i da bismo imali pravovremene informacije poslat ćemo upit prema resornom ministarstvu i upravi škole da dobijemo informacije da li se nastavnik vraća na posao i da li je osuđivan. Ukoliko stav roditelja bude da na bilo koji način reaguju tu smo. Kada dobijemo njihov stav delegirat ćemo ga na UO i biti podrška roditeljima i djeci te škole”, zaključuje Bečarević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79