Predsjednik BiH: Pozivam nadležne u BiH da pomognu narodu Pakistana

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Islamske Republike Pakistan Akhtara Jamila Raoa koji ga je informirao o tragičnim razmjerama poplava u Pakistanu u kojima je poginulo više od 1.500 ljudi.

– Prirodnom katastrofom pogođeno je 33,4 miliona ljudi. Poplavljeno je oko 50 posto obradive zemlje i značajno uništen stočni fond što predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti hrane. U Pakistanu je uništena žetva pamuka, pšenice, povrća i voća. Poplave i klizišta nanijele su veliku štetu stambenoj saobraćajnoj infrasturkturi i predviđa se da će njihova rekonstrukcija trajati godinama.

Ambasador Rao informirao je i o posjeti Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guterresa koji je povodom ove prirodne katastrofe prošle sedmice boravio u Pakistanu – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Džaferović je još jednom, u ime Predsjedništva BiH i građana, izrazio duboko saosjećanje s narodom Pakistana te pozvao sve nadležne u Bosni i Hercegovini da se uključe u davanje hitne pomoći Islamskoj Republici Pakistan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79