Predsjednik Sindikata policijskih organa izgubio tužbu protiv Oslobođenja i Svevlada Hoffmanna

Predsjednik Sindikata policijskih organa izgubio tužbu protiv Oslobođenja i Svevlada Hoffmanna


Dragan Krvavac predsjednik Sindikata policijskih organa izgubio tužbu protiv Oslobođenja,Vildane Selimbegović glavne urednice Oslobođenja i Svevlada Hoffmanna savjetnika direktora Granične policije BiH. Na ime troškova izgubljene parnice Općinski sud u Sarajevu naložio je Krvavcu da izmiri troškove tuženim stranama u ukupnom iznosu od cca 4800 KM.

Oglasio se Dragan Krvavac: Napisane su neistine. Općinski sud mi nije naložio da izmirim troškove u ukupnom iznosu od 4800 KM”

Ali ovaj visoki novčani iznos, pokazalo se objesne Krvavčeve tužbe neće snositi Krvavac nego članovi policijskih sindikata koji putem članarine financiraju rad kako Sindikata policijskih tijela tako i Krvavčevih neuspješnih privatnih tužbi proizašlih iz njegovog nezadovoljstva pisanjem medija o njegovom (ne)radu.

Naime Krvavac je uspio izlobirat upravni odbor Sindikata policijskih organa da posebno donesenom odlukom utvrde da će Sindikat policijskih organa u slučaju neuspjeha njegove privatne tužbe snositi sve troškove ovog do zla Boga opskurnog utuživanja.

A povod za tužbu kako Crna hronika saznaje, između ostalog, bila je i jedna bizarna tiskarska greška u objavljenom Hoffmannovom demantiju na prethodno objavljeni intervju Dragana Krvavca u Oslobođenju u kome je Krvavac izražavao svoje nezadovoljstvo opskrbom zaštitnim sredstvima policajaca u doba korone. Naime umjesto prezimena Krvavac greškom je objavljeno Kravac što je tužitelja izuzetno duševno pogodilo pa je odlučio pokazalo se neuspješno presaviti tužbeni tabak o trošku policajaca odnosno njihove članarine.

Obraćam Vam se radi zahtjeva za objavu ispravke neistinitih informacija koje ste objavili dana 18.10.2022. godine na Internet portalu Crna Hronika, pod naslovom ”Predsjednik sindikata policijskih organa izgubio tužbu protiv Oslobođenja i Svevlada Hoffmanna”.

Zahtijevam da ovaj demantij bude objavljen bez promjena i dopuna i to na isti način u internetskom izdanju, kako ste prvobitno objavili gore navedeni članak.

Na Internet portalu Crna Hronika objavljen je tekst senzacionalističkog naslova ”Predsjednik sindikata policijskih organa izgubio tužbu protiv Oslobođenja i Svevlada Hoffmanna”, koji je neobjektivan i krajnje proizvoljan te je prenesen bez provjere stvarnog i činjeničnog stanja, što je čitatelje dovelo u zabludu te naštetilo mom ugledu u poslovnom i privatnom smislu.

Naime, u tekstu se navodi da sam izgubio tužbu iako predmet o kojem je riječ nije pravosnažno ni okončan, već se nalazi na odlučivanju na Kantonalnom sudu u Sarajevu prema uloženoj žalbi. Također, navodi se da mi je Općinski sud naložio da izmirim troškove u ukupnom iznosu od 4800 KM što nije tačno !

Nadalje, u tekstu se navodi da će troškove u slučaju neuspjeha moje privatne tužbe da snosi Sindikat odnosno da će se navodno platiti iz članarina te da sam ja isto izlobirao, što nije istina i predstavlja iznošenje potpuno paušalnih i neprovjerenih informacija. Predmetni spor sam pokrenuo u ličnom svojstvu i za ovakve navode ne postoji nikakvo utemeljenje, niti se čak sam autor u članku poziva na bilo kakve dokaze već samo navodi ”kako Crna Hronika saznaje”…

Također, sporni tekst sadrži i navode kojima se vrijeđam poput: ”…..Krvavčevih neuspješnih tužbi proizašlih iz njegovog nezadovoljstva pisanjem medija o njegovom (ne)radu”.

Ovakvim iznošenjem neistinitih činjenica, vrijeđa se moj stečeni poslovni ugled, te se uzrokuje teška povredu mog ličnog, poslovnog i profesionalnog digniteta. Također, ovakvim pisanjem se proizvodi raskol i negativne posljedice u samom Savezu sindikata policijskih organa u BiH, obzirom da se šire dezinformacije u tijelu kojim rukovodim, čime mi se nesporno nanosi šteta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija