Predstavnici mladih SDA, NiP-a, DF-a SBiH i NES-a potpisali svečanu izjavu

 

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 31. godišnjice nezavisnosti, danas je održan svečani sastanak predstavnika organizacija i foruma mladih SDA, SBiH, NiP-a, DF-a i NES-a.

Potpisnici su u izjavi naveli da su opredjeljeni za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta, izgradnji države, odlučni da brane i grade zemlju gdje ističu da su ubijeđeni da civilizacijske i demokratske vrijednosti i norme u konačnici pobijediti u BiH.

“Naš cilj, naša dužnost, naša obaveza i nadasve naša misija, uvijek će biti slobodna, demokratska, cjelovita, suverena i nezavisna država BiH, u kojoj ima mjesta za sve njene građane i narode, bez obzira na bilo kakvo političko opredjeljenje”, stoji u izjavi.

Sastanak je održan u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo. Prema informacijama portala Istraga, iako su pozvani, mladi SDP-a su odbili doći i staviti svoj potpis na ovu izjavu piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79