Predstavnički dom PS BiH osudio napade na povratnike

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u četvrtak je na hitnoj sjednici jednoglasno osudio napade na sve povratnike u državi.

Naloženo je da se forimira radno tijelo sastavljeno od svih klubova sa zadatatkom da u toku od 45 dana ovom domu predloži mjere za zaštitu i sigurnost povratnika u BiH. Predstavnički dom tražit će od policijskih i pravosudnih organa sve informacije o prethodnim incidentima.

Podsjećamo, hitna sjednica je sazvana na zahtjev poslanika SDA Edina Ramića, Šemsudina Dedića, Šemsudina Mehmedovića, Safeta Keše, Denijala Tulumovića, Amora Mašovića, Šerifa Špage, Nermina Mandre, Midhata Čauševića, poslanika DF-a Milana Dunovića, Vlatka Glavaša i Zlatana Begića, te poslanika NES-a Jasmina Emrića i Elvise Hodžić.

Kao razlog za sazivanje hitne sjednice, navedeni su učestale napadi na povratnike na području bh. entiteta Republika Srpska.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79