Prema BiH krijumčario opremu za kockarnicu i kafe aparate, ukupna vrijednosti 120.000 eura

Prema BiH krijumčario opremu za kockarnicu i kafe aparate, ukupna vrijednosti 120.000 eura


Ovaj neobičan slučaj je otkriven kada je na granični prijelaz pristigao kombi bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač iz Bjeljine.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je odgovorio odrično, ali je detaljnom kontrolom utvrđeno da se u tovarnom dijelu kombija nalazi pregršt opreme za kockarnicu.

Naime, u kombiju je prevoženo pet ”VIP” slot aparata i pripadajućih dijelova (pet aceptora i devet žetonjera), dva kafe aparata marki ”Hausbrandt” i ”Casapio”, pa čak i jedan novi branik za audi A6.

S obzirom da je prekršilac strani državljanin, postupak je sproveden po hitnoj proceduri, a Prekršajni sud u Šapcu je doneo presudu kojom se izriče novčana kazna i zaštitna mjera trajnog oduzimanja zaplijenjene robe.

Pored neprijavljenih slot aparata, pripadajuće opreme, kafe aparata i branika, oduzeto je i vozilo kojim je izvršeno krijumčarenje.

Naime, Carinskim zakonom u Srbiji je propisano da se i vozilo oduzima u okolnostima kada vrikednost krijumčarene robe prelazi jednu trećinu vrijednosti vozila kojim je ona krijumčarena, pa se tako vrijednost ovog prekršaja popela na nešto više od 120.000 eura pa zato je i vozilo oduzeto.

Fotografije krijumčarene robe pogledajte u nastavku:

POGLEDAJ GALERIJU

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija