Premier kladionica svakodnevno objavljuje dobitne listiće. Jesu li istiniti?

Premier kladionica svakodnevno objavljuje dobitne listiće. Jesu li istiniti?


Sportska kladionica Premier svakodnevno putem društvenih mreža objavljuje listiće koji igraju njeni igrači, a sve više ljudi je skeptično u vjerodostojnost istih.

Provjerili smo da li listiće objavljuju samo kako bi uvjeriti ljude da je stvarno moguće dobiti nekoliko hiljada KM na uplati od nekoliko maraka ili stvarno imaju sretne igrače koji igraju takve listiće.

Danas su iz Premier kladionice objavili kako jedan “Ljubušak čeka tri para za dobitak života u iznosu 331.912,96 KM”, a prije par dana je jedan Tuzlak čekao jedan par za milion KM na uplatu od 6,24 KM.

Tuzlak na kraju nije pogodio dobitak života, a mnogi u komentarima komentarišu da Premier kladionica objavljuje lažne listiće, te da isti nisu odigrani ni uplaćeni.

Da bi neki listić sportske kladionice bio u igri, igrač mora uplatiti određenu sumu novca, a od te sume se samo 5 % plaća naknada državi, a porez od 10 % se naplaćuje samo po eventualnom dobitku.

“Naknada za priređivanje igara na sreću klađenja je iznos u visini 5% od uplate sudionika (igrača) koji je priređivač dužan na teret igrača obustaviti prilikom svake uplate. Ulog u igrama na sreću klađenja je iznos koji se dobije kada se na teret sudionika (igrača) od uplate oduzme iznos od 5% na ime naknade za priređivanje igara na sreću klađenja”, stoji u Zakonu.

Porezna uprava Federacije BiH je zbog ovoga omogućila provjeru listića iz sportskih kladionica putem njihovog web portala, a ukoliko se ovakvi listići ne mogu provjeriti putem njihovog portala, onda kladionicu možete prijaviti.

Ukoliko provjerimo listiće koje je Premier kladionica nedavno objavila na svojim društvenim mrežama, možemo se uvjeriti da su ovi listići zaista odigrani i validni.

Provjeru validnosti njihovih, ali i svih drugih listića možete napraviti OVDJE.

Podsjetimo, prema evidencijama Porezne uprave Federacije BiH, u 2021. godini priređivači igara na sreću klađenjem su ostvarili ukupan promet u iznosu od 1.598.112.128 KM, a u proteklih pet godina na klađenje i kockanje građani su potrošili više od osam milijardi KM.

U 2021. godini Premier World Sport d.o.o. Čitluk je ostvario dobit od 44.237.390 KM.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija