Premijer Crne Gore o prijedlogu za smjenu Vlade: Relaksiran sam, vidjet ćemo šta će biti 19.

Ako je neko mislio da ćemo da sprovodimo tuđe politike zbog tuđih interesa, mislim da su se prevarili, poručio je.

U političkom smislu se pojavila velika konfuzija, mislim da je neracionalno, jer zemlja ima izazove sa kojima se mora susreti, naročito na jesen, kazao je premijer Crne Gore Dritan Abazović komentarišući sjednicu zakazanu u petak kada bi trebalo da se glasa o nepovjerenju Vladi.

– Vidjet ćemo šta će biti 19. avgusta. Možda se pojavi još jedna inicijativa. Vidjećemo šta će i sa njom biti ako ne bude ništa 19. avgusta. Relaksiran sam – kazao je on.

“Zatvorili pitanja koja su decenijama čekala”
Ponovio je da je ova Vlada Crne Gore zatvorila pitanja koja su deceniijama čekala da se zatvore.

– Ako je neko mislio da ćemo da sprovodimo tuđe politike zbog tuđih interesa, mislim da su se prevarili – rekao je Abazović.

Nekome je, kaže, najvažnije pitanje Temeljni ugovor, nekome općina Zeta, zaštita brda Gorica…

Državni interes
– Svi imaju svoje prioritete. Ako treba da se konstituiše nova većina, nemam ništa protiv. Inicijative su slične, ako treba da se iskristališe neka se iskristališe. Ako se ne desi to, možemo u subotu ujutro da sjednemo i vidimo kako dalje. Ako se, pak, to desi, mi ćemo se povući iz procesa – istakao je Abazović.

Dok je premijer, ističe, isključivi interes je državni interes.

– Kada ne budem premijer, vratiću se u stranku – dodao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79