Premijer Crne Gore obećava ostavku ako se ne ispune ciljevi o platama od 1000 eura

Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je na predstavljanju rezultata rada Vlade za prvih 100 dana da će podnijeti ostavku ako prosječna plata u Crnoj Gori za godinu dana ne dostigne 1000 eura, dok minimalna plaća treba biti najmanje 700 eura.

“Sve što je obećano, bit će ispunjeno do zadnjeg”, istaknuo je Spajić, dodajući da daje jasna i “tvrda obećanja”. Premijer je naglasio da će se ovo obećanje ispuniti i pozvao sve prisutne da to zabilježe.

Podaci Eurostata pokazuju da je minimalna bruto plata u Crnoj Gori za 2024. godinu 532,54 eura, što je među najnižim u Europi.

Ova izjava premijera Spajića dolazi u vrijeme kada se Crna Gora suočava s izazovima niskih primanja i visokog troška života.

Ostvarenje ovih ciljeva značilo bi značajan napredak za crnogorske građane i ekonomiju zemlje, ali također postavlja veliki izazov za vladu u ostvarivanju tih ciljeva u relativno kratkom vremenskom roku.

Hoće li premijer Spajić ispuniti svoje obećanje ili će se suočiti s posljedicama ostavke, ostaje vidjeti u narednom razdoblju, ali ova izjava svakako postavlja visoke standarde i očekivanja za budući razvoj Crne Gore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79