Premijer KS Nihad Uk: Stanari su krivi što im padaju fasade na glavu

Premijer Kantona Sarajevo (KS) Nihad UK gostovao je u novom izdanju emisije Klix Studio. Uk je, između ostalog, govorio o čistoći grada, obrušavanju fasada, sigurnosnoj situaciji te je iskazao namjeru Vlade KS da obezbijedi nove aviolinije.

Građani, međutim, kažu da se ne osjećaju sigurno u svom gradu. Na pitanje da li se osjeća sigurno u Sarajevu, Uk odgovara potvrdno, iako kaže da shvata da se ljudi u njegovom okruženju ne osjećaju tako.

“Osobe kojima sam ja okružen se ne osjećaju i ja to prihvatam. Ne polazim od pretpostavke da govorimo o statistici koja pokazuje da je bolja sigurnosna situacija. Evidentno je da je narušena sigurnosna situacija i Vlada KS to ozbiljno shvata”, ističe Uk.

Smatra da je Vlada KS ozbiljno shvatila problem sa sigurnosnom situacijom, ali i da možda nije na adekvatan način komunicirala s javnošću.

Na pitanje ko je kriv što građanima padaju fasade na glavu, Uk odgovara:

“Stanari, stanari su vlasnici svakog dijela etažne cjeline.”

Dodaje da je upravitelj onaj koji kontroliše ispravnost te da sudska praksa pokazuje da kriv bude upravitelj, ali i stanari.

“Stanari i u pravitelj, to je isto. Ima inspekcija koja treba nadzirati rad upravitelja”, rekao je Uk.

Stava je da se mora raditi na podizanju svijesti građana kakao bi shvatili šta je odgovornost etažnih vlasnika.

Istakao je da Vlada KS već tri godine obnavlja fasade u javnim ustanovama, a ove godine će biti obnovljeno 17 fasada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79