Premijer Uk potpisao da brat Ibre Miladina, člana kartela Tito i Dino, nadzire rehabilitaciju ovisnika o drogama

Avdo Miladin, instruktor pucanja i brat Ibrahima Miladina, bliskog pratioca narko bossa Edina Gačanina Tita, imenovan je za vršioca dužnosti predsjednika Nadzornog odbora “Terapijske zajednice – Kampus Sarajevo”.

Ova javna ustanova predviđena je za smještaj i tretman ovisnika o psihoaktivnim supstancama, piše Istraga.

Odluku o imenovanju donijela je Vlada Kantona Sarajevo na 41. vanrednoj sjednici održanoj 13. juna 2024. godine, a potpisao ju je premijer Nihad Uk. Miladin će obavljati ovu funkciju do imenovanja stalnog predsjednika putem oglasa, ali najduže do tri mjeseca.

Avdo Miladin je angažovan u streljačkom klubu Point, koji se dovodi u vezu sa narko kartelom Tito i Dino. Klub je prošle godine bio u centru pažnje kada su pripadnici FUP-a, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, prilikom pretresa Općine Stari Grad, pronašli 24 puške koje je bivši načelnik Ibrahim Hadžibajrić nabavio za ovaj klub. Općina Stari Grad izdvojila je 80 hiljada KM za Udruženje Point, koje je tim novcem kupilo 25 poluautomatskih pušaka, od kojih su 24 pronađene tokom pretresa.

Nabavljene puške, prema fotografijama s pretresa, nisu korištene, iako je prošlo 15 mjeseci od nabavke. Sporazumom je dogovoreno da se Udruženje Point stavlja na raspolaganje Općini Stari Grad Sarajevo kao dobrovoljna jedinica Civilne zaštite. Potpisnici sporazuma bili su tadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić i predstavnik Kluba Almir Kovačević.

Miladinovo imenovanje izazvalo je kontroverze zbog povezanosti s narko kartelom, a dodatne sumnje potvrđuju prepiske sa Sky aplikacije, koje dokazuju dogovore između Edina Gačanina Tita i Ibrahima Miladina o otvaranju “streljane”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79