Premijerno predstavljeno taktičko vozilo “Vihor” (FOTO/VIDEO)

Premijerno predstavljeno taktičko vozilo “Vihor” (FOTO/VIDEO)


Na svečanom defileu povodom Dana Republike u Istočnom Sarajevu premijerno je prikazano taktičko vozilo MUP-a Republike Srpske “Vihor”.

Na svečanom defileu učestvuje 800 pripadnika MUP-a Republike Srpske, a pored “Vihora” predstavljena su i sva policijska službena vozila.

Na svečanom defileu povodom Dana Republike u Istočnom Sarajevu premijerno je prikazano taktičko vozilo MUP-a Republike Srpske “Vihor”. Poslije uspešnog projekta Despot sa kojim je naoružane specijalne jednice MUP-a Republike Srpske, kompanija Tehnički remontni zavod Bratunac 4. aprila prošle godine prikazali su svoj novi proizovod “Vihor”.

Zašto OS BiH ili MUP FBiH nemaju borbena vozila kao što su Vihor i Despot?

Vozilo je kako je saopšteno teško ispod šest tona, ima balističku i protivminsku zaštitu kao i Despot, ali je, za razliku od njega, duplo lakše, zadržavajući sve balističke karakteristike.

Ovo vozilo, za razliku od Despota, predviđeno je za pet ljudi.

Iz kompanije Tehnički remontni zavod Bratunac TRB su naveli da je vozilo bazirano na modularnoj šasiji, a nastalo je uz svesrdnu pomoć i saradnju sa MUP-om Srpske.

– Vihor je projektovan za 2+2 ili 2+3 člana posade, smještena u zasebnoj balistički zaštićenoj kapsuli sa modularnom balističkom zaštitom – nivo B6, STANAG 4569 nivo dva eventualno tri, kao i protuminskom zaštitom do nivoa 2b. Kapsula ima 4 bočna vrata, uz višenamjenski tovarni prostor za transport osoblja ili robe posebne namjene – objasnili su iz komapnije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija