PREMINUO PRED ŠKOLOM: ‘MOJ DANY BIO JE VESEO I ZDRAV DJEČAK, SADA SVI SMO U ŠOKU…’

Dany iz mjesta Gređani u Brodsko-posavskoj županiji normalno je, kao i svakog jutra, sa starijim bratom Draganom (11) krenuo u osnovnu školu u Okučanima.

– Kad smo ušli u školu, Dany kao da se spotaknuo o drugu nogu, zateturao je i iznenada pao na leđa – tihim tonom hrabro opisuje Dragan.

Njegov tata dodaje kako su učitelji odmah zvali Hitnu pomoć. Kako doznajemo, stigla je za tri minute. Liječnici su Danyja pokušali reanimirati na licu mjesta, ali nikako nisu mogli dobiti njegov puls. Nakon otprilike sat vremena nadljudskih napora došao je i drugi tim Hitne pomoći i odvezli su ga u bolnicu u Novu Gradišku, gdje su dječaka, nakon sat vremena, proglasili mrtvim.

– Bio je potpuno zdrav, slabije je čuo i 15. prosinca trebao je ići na CT, ali nikad nije imao nikakvih problema. Ujutro prije škole žalio se da ga boli trbuh. Dao sam mu da popije malo kole, mislio sam da nije strašno. I doktori su u potpunom šoku, ni oni ne znaju što se točno dogodilo. Znat ćemo više nakon obdukcije – priča nam Jovan, još nesvjestan cijele situacije.

U kutu usana povremeno mu zatitra lagani osmijeh na spomen Danyja. Oči su mu uplakane.

– Još sinoć je s bakom hranio kokice – dodaje Jovan gledajući u prazno. Oko njega sjedila je uplakana rodbina, svi su još bili u potpunom šoku. Najstariji brat Nikolas (14) nije bio s njima, sjedio je u drugom dijelu kuće.

– Bio je potpuno zdrav, sve je bilo normalno – dodaje Danyjev rođak. Danyjeva mama radi u Austriji. Čim je čula što se dogodilo, krenula je prema Hrvatskoj.

Prodavačica iz kioska nasuprot OŠ Okučani ispričala nam je kako je između 7 i 8 vidjela dva vozila Hitne da jure prema Općoj bolnici u Novoj Gradiški.

– Navodno su oživljavali dečka, ali nisam mogla vidjeti – rekla nam je sugovornica.

Pokušali smo doći do ravnateljice škole, ali nije htjela davati nikakve izjave. Navodno su sve učenike iz dječakova razreda pustili kući zbog prevelikog šoka koji su doživjeli. Gospođe na koje smo naišli ispred škole posvjedočile su da je ravnateljica, kako su rekle, “potpuno shrvana”.

Dvije prolaznice, od kojih jedna živi preko puta škole, nisu ni znale za dramu koja se odvijala u školi. Kažu da su ujutro vidjele dva vozila Hitne koja su jurila.

Danyjev tata Jovan radi u poljoprivrednoj firmi. Na proljeće se cijela obitelj namjeravala odseliti iz Hrvatske.

– Tu nema kruha, radi se samo za kredit – rekao nam je Jovan na odlasku i dodao da je Dany bio veselo dijete.

– Starija braća treniraju nogomet, on nije ništa trenirao. Išao je u treći razred – zaključio je slomljeni Jovan.

Obitelj preminulog, rodbina, prijatelji i Danyjevi školski kolege dječaka će na posljednje počivalište ispratiti u subotu u Gređanima.

 

 

Crna hronika / Foto Pixsell


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79