Prenos na TV: U subotu u Olovskim Lukama velika korida, očekuju se hiljade gostiju

Prenos na TV: U subotu u Olovskim Lukama velika korida, očekuju se hiljade gostiju


Sve je spremno za veliku koridu u Olovskim Lukama koja će se održati ove subote.

Ljubitelji borbi bikova iz cijele BiH, ali i iz Srbije i Hrvatske najavili su dolazak u Olovo 13. avgusta, da uživaju u 12 vrhunskih okršaja.

U udarnoj borbi rogove će ukrstiti Rambo braće Idrizović iz Banovića protiv Jelenka Mirze Fišeka iz Vareša.

– Prema borbama, ali i najavama dolazaka ovo će biti najjača korida u Bosni i Hercegovini u 2022. godini. Ove godine očekujemo rekordnu posjetu. I ove godine hiljade posjetilaca moći će uživati u vrhunskim borbama, ali i ostalim sadržajima koji čine koride jedinstvenim događajima. Imamo najavljene dolaske autobusa iz Zavidovića, Gračanice, Visokog, Bihaća, Sarajeva, Bijeljine. Stižu nam ljubitelji korida iz cijele BiH, kao i autobusi iz Beograda i iz nekoliko gradova iz Hrvatske. U Olovske Luke stižu Medonja Habiba Bjelića Habibića koji je peterostruki šampion Čevljanske koride, Dikson Hamida Karića iz Gračanice, Kobrica Adisa Đanga iz Visokog, Barimba Mumina Pejzića… Kulturno-zabavni program počinje u 11 sati, a pješačke utrke su na programu u 13 sati. Šta bi korida bila bez izvorne i narodne muzike i takmičenja u bacanju kamena sa ramena i trčanju u vrećama. Za najmlađe smo pripremili luna park – rekao je organizator Mirsad Zukić.

POGLEDAJ GALERIJU

– Pripremili smo i nagrade za najboljeg igrača i igračicu kola, a sve zahvaljujući našim sponzorima „Bahko“ Srebrenik, „Kraško promet“ Olovo, „AM promet“ Olovske luke i mesnoj industriji „Bajra“ U svemu ovome muškarci će moći uživati za samo 10 KM, dok uvijek mislimo na pripadnice ljepšeg spola i za njih su karte 5 KM. Da smo najbolji potvrđuje i dolazak Satelita – kaže Mirsad Zukić, koji dodaje da će prijenos uživo biti na Izvornoj TV od 13 do 20 sati, piše Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija