Prevara u Srebreniku: Zgrada završeno do pola, prodati stanovi i uzet novac, pa otišli u stečaj i otvorili novu firmu!

Prevara u Srebreniku: Zgrada završeno do pola, prodati stanovi i uzet novac, pa otišli u stečaj i otvorili novu firmu!


Kada je u oktobru 2020. godine započeta izgradnje stambeno-poslovne zgrade ”Teravija 2”, sa oduševljenjem je prihvaćena činjenica da na atraktivnoj lokaciji u Srebreniku će biti izgrađena nov objekat sa više desetina stanova.

Jedan od čitatelja portala Crna-hronika.info kupio je stan na navedenoj lokaciji, te je izmirio svu cijenu stana i prije nego je zgrada završena.

Bez sumnje, svi kupci stanova svjesni su da je pandemija koronavirusa usporila građevinske radove, ali kupci stanova u Teravija 2 zgradi su ostali zatečeni kada je firma Gromeks, koja je vlasnik navedene zgrade, otišla u stečaj.

Rješenje o stečajnom postupku.

,,Radovi na zgradi su prestali u januaru ove godine, dok sada nikako ne možemo kontaktirati firmu Gromeks. Naime, ona je u vlasništvu braće Hazima i Ćazima Muratovića.  Oni su stavili firmu pod stečaj i otvorili druge firme, ostavljajući nas koji smo kupili stanove u ovoj zgradi ni na nebu ni na zemlji”, kaže čitatelj portala Crna Hronika.

Rok za izgradnju bio je august mjesec, već sada je sigurno kako radovi neće biti završeni do tog roka, a pitanje je i koje godine bi mogli biti završeni, s obzirom da je firma na kojoj je upisano vlasništvo u stečaju.

Otkrivamo da su u porodici Muratović nastale dvije firme, Baumax i Gromex company d.o.o, upisane na sinove od navedenih vlasnika.

,,Osjećam se razočarano i prevareno. Platio sam potpuni iznos cijene stana i prije roka za plaćanje, a i dalje plaćam kiriju u trenutnom stanu”, završava izvor za naš portal.

Posla ima i za Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, te ih pozivamo da se uključe u ovu priču i provjere navode i činjenice iz kupoprodajnih ugovora.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija