Pri kraju projekt od 17 miliona KM na Bjelašnici

Pri kraju projekt od 17 miliona KM na Bjelašnici


Poslovno-sportski centar uključuje sportsku dvoranu, relaks centar i administrativni kompleks Općine Trnovo. Sportska dvorana, smještena u južnom dijelu centra, namijenjena je za treninge i takmičenja u dvoranskim sportovima poput fudbala, rukometa, košarke i odbojke, te će također služiti kao prostor za različite kulturne događaje i koncerte. Dvorana je projektirana s kapacitetom od 500 sjedećih mjesta za gledatelje.

Relaks centar će obuhvatiti kuglanu s četiri staze, bazen dimenzija 12,5 x 5,00 metara, saune, parna kupatila i ostale wellness sadržaje, pružajući posjetiteljima i lokalnom stanovništvu mogućnost opuštanja i rekreacije na visokoj razini.

U sklopu kompleksa nalazi se i poslovni centar namijenjen smještaju administrativnih službi Općine Trnovo. Ovaj segment uključuje kongresnu salu, kancelarije, sale za sastanke i druge prateće prostorije koje će podržati lokalnu upravu u njenim aktivnostima.

Radovi na izgradnji su u finalnoj fazi, s završenim projektom sportske dvorane, dok se čiste prostorije relaks centra i izvode završni radovi na administrativnom objektu.

Nadzor nad projektom osigurava da se radovi izvode prema planu, s ciljem da se centar otvori u ugovorenom roku.

Općina Trnovo očekuje da će novi centar biti ključni faktor u rastu turizma na planinama Bjelašnica i Igman, te da će dodatno povećati atraktivnost ovog područja za posjetitelje iz cijelog svijeta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija